Nacompetitie 3e/4e Divisie: Mike Jonk (FC ‘s-Gravenzande): ,,Geweldige kans voor de club”

FC ’s-Gravenzande verspeelde woensdag uit tegen Unitas in Gorinchem een 0-2 voorsprong. Het duel eindigde in 2-2. Zaterdag de return op het Juliana Sportpark. Eindigt de droom van FC ’s-Gravenzande of weet de formatie van trainer Mike Jonk (foto) een plek in de Derde Divisie te bemachtigen?

Tekst: Ton Beije

Hoe kijkt trainer Mike Jonk terug op het eerste duel tegen Unitas?

,,We hebben afgelopen woensdag tegen Unitas een goede eerste helft gespeeld. We creëerden minimaal vijf grote kansen en scoorden twee keer. Helaas hebben we ze in leven gehouden door niet meer te scoren. In de tweede helft kregen we het moeilijker door hun speelwijze en de lange ballen die ze speelden. Uiteindelijk kwamen ze terecht terug tot 2-2.”

Hoe pijnlijk was het om een 0-2 voorsprong prijs te moeten geven? Heb je daar een verklaring voor?

,,Het was zeker pijnlijk om een 0-2 voorsprong weg te geven. De verklaring ligt in een combinatie van factoren, waaronder vermoeidheid, miscommunicatie bij de tegendoelpunten en de kwaliteit van de tegenstander. We hadden de kansen om de wedstrijd in de eerste helft te beslissen, maar helaas hebben we dat niet gedaan.”

Is Unitas je mee- of tegengevallen?

,,Unitas heeft laten zien dat het een goede ploeg is met veel kwalitatief sterke spelers. Het heeft zich goed herpakt in de tweede helft en toonde haar veerkracht. De ploeg is zeker niet tegengevallen en we weten dat we zaterdag weer een sterke tegenstander tegenover ons hebben.”

Zaterdag is 2-2 het uitgangspunt. Wat verwacht je voor wedstrijd?

,,Ik verwacht een spannende wedstrijd. Beide teams hebben laten zien dat ze ten koste van alles in de Derde Divisie willen spelen. We zullen scherp en gefocust moeten zijn om onze kansen te benutten en verdedigend niets weg te geven. Het thuisvoordeel kan in ons voordeel werken, dus ik reken op de steun van onze geweldige supporters, die ook afgelopen woensdag met vierhonderd man in Gorinchem waren. Ik verwacht dat het een zware en fysiek veeleisende wedstrijd zal worden. Afgelopen woensdag hebben we vanuit de gps-data onze intensiefste wedstrijd gespeeld van dit seizoen! Beide teams zullen alles geven om te winnen.”

Neemt de spanning toe nu de Derde Divisie zo dichtbij is?

,,De spanning neemt zeker toe nu de Derde Divisie binnen handbereik is. De spelers en staf voelen de druk, maar we proberen die om te zetten in positieve energie en motivatie om ons doel te bereiken. Het zijn spannende weken, maar ook een geweldige kans voor de club.”

Zijn er nog spelers absent: blessure of pijntjes?

,,Er zijn een paar spelers met pijntjes en lichte blessures door de zware belasting van het dubbele midweeksprogramma. We zullen iedereen goed monitoren en ervoor zorgen dat degenen die spelen fit genoeg zijn. We zullen de definitieve selectie pas zaterdag bepalen.”

Je weet, dat mocht het mis gaan er NOG een kans is…

,,Ja, dat klopt. Mocht het misgaan, hebben we nog een kans. Maar onze focus ligt volledig op het afmaken van deze klus.”