Nacompetitie 4e Divisie/1e Divisie: Mark Moen (Wippolder): ,,Veel vertrouwen getankt”

Wippolder staat voor de finale van de nacompetitie. Na de winst van woensdag tegen Bennekom, komt de formatie van trainer Mark Moen (foto) nu uit op neutraal terrein (NIVO Sparta in Zaltbommel) tegen Valkenswaard. Inzet: een Plaats in de Vierde Divisie volgend seizoen.

Tekst: Ton Beije

Aan de vooravond van het duel tegen Valkswaard, een prachtige finale, een gesprekje met trainer Mark Moen.

Woensdag de eerste helft tegen Bennekom liep het nog niet helemaal naar wens. Ook Bennekom kreeg twee knappe kansen en Wippolder had pech met een kopbal op de kruising.

,,Het eerste kwartier zat er nog wat spanning op, waardoor we aan de bal er niet helemaal uitkwamen. Met een Bennekom dat vanuit de keeper en het centrum achterin veelal de lange bal hanteerde, hadden we het een aantal keren lastig, omdat zij voorin ook over een aantal vaardige spelers beschikten. Het doelpunt viel nadat een schot losgelaten werd dus dat moet beter en alerter, maar daar heb ik alle vertrouwen in. Naast de 0-1 hadden zij nog een goede kans, maar ook wij hadden twee aardige moglijkheden, kansen waaronder inderdaad de kopbal van Rob Overvliet op de kruising.”

Wat had je je spelers met de rust meegegeven?

,,Ik heb de spelers aangegeven geduld te bewaren, omdat ik vertrouw op de kwaliteiten en de strijdlust van mijn spelers. De wedstrijdmentaliteit die deze groep gasten heeft is geweldig om te zien en zij kunnen wedstrijden volledig omkeren, dat hebben wij geregeld laten zien de afgelopen jaren. Verder gaat het om resultaat uiteindelijk dus hoef je niet altijd ‘mooi’ voetbal te spelen op dit soort momenten. Dit pakten de spelers beter op vond ik de tweede helft en in combinatie met een aantal verse spelers werd dit goed doorgetrokken.”

Knap teruggekomen van achterstand en dan op een cruciaal moment een strafschop missen. Wat dacht je op dat moment?

,,Een bizar moment van vreugde en teleurstelling in twee minuten. Vijf minuten voor tijd een strafschop krijgen met de gedachte van ‘ja het gaat het worden’ tot de teleurstelling een minuut erna. Snel schakelen hierna weer en in de pauze richting verlenging elkaar weer motiveren en klaarmaken voor die verlenging.”

Verlenging, de wil om te winnen bij Wippolder was bewonderenswaardig.

,,Een compliment aan deze spelers hoe zij de huid duur verkochten en met passie speelden. Wij hebben een paar geweldige jaren erop zitten en ook dit jaar hebben wij een prijs behaald en willen wij met z’n allen herinneringen maken. Voor dit soort wedstrijden en prijzen speel je het gehele jaar en dat komt vanuit de spelers zelf natuurlijk naar boven en proberen wij als staf ook bij de groep nog duidelijker te maken.”

En nu de finale, wat weet je van Valkenswaard?

,,Zaterdag finale play-offs. Eén station verder dan vorig jaar (halve finale RVVH) en weer een mooi moment voor club, spelers en supporters. Ook een finale is een wedstrijd op zich, maar elke trainer probeert zich zo goed mogelijk voor te bereiden. Ik heb ze zelf zien spelen, heb wat beelden bekeken en wat informatie ingewonnen bij bevriende trainers in die regio. We gaan strijden voor dit mogelijk historische moment voor deze mooie club en voor een geweldige ervaring voor spelers en staf .”

Wat verwacht je voor wedstrijd?

,,Hopelijk wordt het een mooie pot voor zowel spelers als toeschouwers. Er komen flink wat supporters van beide clubs mee, dus dat zal de ambiance ten goede komen. Op het veld zullen ploegen aan elkaar gewaagd zijn en kwaliteit op de mat kunnen leggen dus in de loop van de wedstrijd zal duidelijk worden wie de sterkste en/of de gelukkigste gaat worden. Het voetbalspelletje wordt soms op details beslist, dus daar ook goed mee omgaan.”

Kan de ploeg het nog één keer opbrengen?

,,Zeker! Bij dit soort finales komt altijd extra energie naar boven. Wij gaan ons helemaal leeg spelen en er staan achttien gretige spelers klaar om deze klus te klaren.”

Mis je nog spelers: blessures, pijntjes ?

,,Net als afgelopen woensdag een tweetal twijfelgevallen en twee langdurige blessures. Dit zal elke ploeg hebben zo aan het einde van een lang seizoen. Er is veel vertrouwen getankt en de spelers die op het formulier staan gaan het voor ons fixen.”

 

Lees verder