Nacompetitie 4e/5e klasse: Quick en SVH stellen plaats in vierde klasse veilig

Met een nipte zege op Rotterdam United verlengde SVH haar verblijf in de vierde klasse met een jaar. Ook Quick handhaafde zich door Bolnes aan de zegekar te binden. Voor MSV’71 viel het doek. Sporting Leiden bleek een maatje te groot.

Tekst: Roland van der Linden     |     Foto’s: Ron Heinen

SVH – Rotterdam United

In de eerste helft bleven de toeschouwers verstoken van doelpunten. Tien minuten na de hervatting opende SVH de score. Uit een mooie bal van Wesley Schouten kon Rayvano van Alphen de 1-0 aantekenen. De ploeg van trainers Tom Hesselink en Fouad Guernaoui kwam in de 66e minuut op 2-0. De 44-jarige Regi Poeran stelde Joau Babtista Correia in staat om te scoren. Zes minuten later kwam Rotterdam United nog wel terug tot 2-1, maar daar bleef het bij.

Fouad Guernaoui na afloop: ,,Na een zwaar seizoen met tegenslagen hebben de jongens alles gegeven om zich te handhaven. Hiervoor een groot chapeau aan de spelers en komend seizoen opnieuw in de vierde klasse.”

Bolnes – Quick

Quick had het op het complex De Rondgang, de thuishaven van HVC’10 in Hoek van Holland, niet makkelijk tegen Bolnes, maar kwam uiteindelijk wel als winnaar uit de strijd. In de finale van de nacompetitie namen de Haantjes in de eerste helft de leiding door een treffer van Ted Kuijt. Na de doelwisseling kon Bolnes de gelijkmaker produceren.

Na de reguliere speeltijd stond nog steeds de 1-1 op het scorebord en ook in de eerste verlenging konden de teams het net niet vinden. In het tweede deel van de verlenging sloeg Quick hard toe. Eerst was Kjell van Heusden met het hoofd trefzeker uit een hoekschop van Tobias van Emst en daarna kon Jeppe Koster uit een strafschop de 1-3 eindstand op het scorebord zetten. Door de winst op Bolnes handhaaft de ploeg van trainer Remco de Graaf  zich in de vierde klasse.

Sporting Leiden – MSV’71

Op het terrein van DHL kreeg Sporting Leiden na acht minuten spelen een strafschop na een handsbal van de ploeg uit Maassluis. Doelman Bart Voskamp kon de inzet van Yousuf Sadi Hilmi niet stoppen:1-0. MSV’71 zette daarna aan, maar kon het net niet vinden. Tien minuten voor de rust kreeg ook MSV’71 een strafschop na een duw in de rug van Brady van Stralendorff. Van elf meter schoot Matthijs Jansen de 1-1 binnen. Met nog drie minuten te gaan zag MSV’71 een goede kans van Jack van der Vlugt net geen treffer opleveren.

Tien man

Kort na de hervatting kwam Sporting Leiden op 2-1 door een treffer van Jay Fielemon. In de 57e minuut leek het lot van de ploeg van trainer Paul van Loenen beschoren. Door een treffer van Yousuf Sadi Hilmi werd de stand 3-1. Drie minuten voor het eindsignaal scoorde Sporting Leiden haar vierde doelpunt. Johan Hennekij was trefzeker voor de Leidenaren. MSV’71 eindigde het duel met tien man. Paul Dorsman liep nog tegen een rode kaart aan: 4-1.