Nacompetitie 3e/4e klasse: GSC ESDO en Concordia bereiken finale

Competitiegenoten GSC ESDO en sv Loosduinen stonden in de tweede ronde van de nacompetitie weer tegenover elkaar. GSC ESDO sloot het duel als winnaar af. Concordia hield de hoop op handhaving levend met een overwinning op Maasdijk.

Tekst: Roland van der Linden  & Eric de Wit    |      Foto’s: Eric de Wit

GSC ESDO – Loosduinen

Onder grote belangstelling was sv Loosduinen te gast op het complex van GSC ESDO. Inzet was een plek in de derde klasse. sv Loosduinen begon voortvarend aan de wedstrijd met veel aanvallende impulsen. De ploeg van Ronald Paats kwam niet verder dan wat plaagstootjes waar de defensie en de doelman van GSC ESDO geen moeite mee hadden.

Met name vanaf het tweede gedeelte van de eerste helft kreeg de thuisploeg meer vat op de wedstrijd en werd het steeds gevaarlijker. Doelman Pieter Blanken moest binnen vijf minuten twee keer hoofd buigen. Eerst voor Mohamed Tabelhajet en daarna voor Redouan Tabelhejet: De thuisploeg kon dus gaan rusten met een riante 2-0 voorsprong.

Om nog kans te maken op eventuele promotie moest sv Loosduinen de tweede helft anders gaan aanpakken. Na vijf minuten spelen kreeg Tom Vrieling een opgelegde mogelijkheid, maar de goalie van GSC ESDO stond op de juiste plek en voorkwam een Loosduinse treffer. De wedstrijd werd wat feller en de overtredingen namen toe. Toch bleef het een sportieve wedstrijd.

Ongeveer een kwartier voor tijd kreeg Tom Vrieling de bal op maat aangespeeld en kopte hij raak: 2-1. De Loosduiners voelden dat er meer inzat en gingen nog meer pressie spelen. GSC ESDO hield echter zonder al te veel problemen stand. De teleurstelling bij de blauwhemden was – logisch – erg groot. GSC ESDO mag nog één keer aan de bak.

Maasdijk – Concordia

Maasdijk kwam fel uit de startblokken, maar de eerste kans was voor Concordia. Na tien minuten opende Maasdijk de score. Na een aanval van rechts kon Nikki Krouwer de afvallende bal hard het doel in werken. Na de 1-0 was Concordia al snel dicht bij een doelpunt, maar de bal werd over het doel heen gekopt. De Delftse ploeg had daarna meer balbezit, maar zag Maasdijk wel een aantal keer gevaarlijk worden.

Feller

In de tweede helft Concordia was feller en scoorde door goed voetbal. Een bal van Tijs Sneek werd door Rens Sandell goed afgemaakt: 1-1. De ploeg van trainer Wesley Zandstra bleef de bovenliggende ploeg en kon via Stan van Leeuwen uit de rebound scoren. Maasdijk ging in de slotfase en de dertien minuten blessuretijd de lange bal hanteren, maar kon het tij niet meer keren. Door de 1-2 zege mag Concordia nog steeds hopen op verlenging van het verblijf in de derde klasse. Maasdijk zal komend seizoen opnieuw in de vierde klasse acteren.