Nacompetitie 3e/4e klasse: Laakkwartier naar finale, verlies Vredenburch en sv Erasmus

Voor Laakkwartier was het een prettige zaterdag. De ploeg van trainer Giovanni Linnenbank klopte Meeuwenplaat en plaatste zich voor de finale. Dat geldt niet voor Vredenburch en sv Erasmus, die onderuit gingen tegen respectievelijk Bergambacht en FC IJsselmonde.

Tekst: Peter Petit     |     Foto’s: Franca Dobbe

Bergambacht – Vredenburch

Voor het derde jaar op rij is Vredenburch er niet in geslaagd via de nacompetitie te promoveren naar de derde klas. In en tegen dorpsclub Bergambacht werd een 2-1 nederlaag geleden en zit een achtbaan van een seizoen er nu ook voor de Rijswijkers op. Vredenburch kwam nog wel op een 0-1 voorsprong uit een counter na goed werk van Enker Nikocevic, die aanvoerder Alex Jacobs in stelling bracht, die wel raad wist met deze kans. Doelman Veerman van Vredenburch moest vervolgens een paar keer handelend optreden, deed dat ook goed, maar moest zich in de tweede helft toch gewonnen geven toen de thuisclub uit een kopbal na een corner de gelijkmaker scoorde: 1-1. Het was uiteindelijk Max Bakker die uit een voorzet van Rody Bezemer de winnende treffer scoorde, waardoor Bergambacht zaterdag in de finale staat. In blessuretijd was er nog rood voor doelpuntenmaker Jacobs van Vredenburch, na tweemaal geel.

Laakkwartier – Meeuwenplaat

Laakkwartier nam het op eigen terrein op tegen Meeuwenplaat, dat vorige week zo verrassend VDL uitschakelde. Dit keer was de ploeg uit Hoogvliet echter kansloos tegen de Laak-ploeg, die al na één minuut via een bekeken schot van Karam Boukhari de leiding nam. Dat was tevens de stand bij de rust.

Na de 2-0 van Appie Amakran was het niet veel later weer Boukhari, die na een schitterende aanname drie man het bos instuurde, inclusief de Rotterdamse doelman: 3-0. Met nog twintig minuten te spelen was er rood voor Rafiq Ibrahim en scoorde Meeuwenplaat de eretreffer: 2-1. Voor Laakkwartier waren de drie doelpunten nog niet genoeg, Hamza Boukhari deed er nog een schepje bovenop. Einduitslag daardoor 4-1 voor de thuisclub en door naar de finale.

FC IJsselmonde – sv Erasmus

Het vlaggenschip van sv Erasmus trad zaterdag in de tweede ronde van de nacompetitie aan,  uit tegen FC IJsselmonde, dit seizoen uitgekomen in de derde klasse. Helaas kon sv Erasmus de zegereeks in Rotterdam-Zuid niet voortzetten. Het verloor met 3-0, waardoor de Haagse ploeg ook volgend seizoen, onder leiding van de nieuwe trainer Henk Baggerman, vierdeklasser blijft.

(Klik HIER voor meer foto’s van Laakkwartier-Meeuwenplaat)