Nacompetitie 1e/2e klasse: sv Honselersdijk troeft sv Den Hoorn af

In Midden-Delfland won sv Honselersdijk in de tweede ronde van de nacompetitie van sv Den Hoorn. Door de zege mag sv Honselersdijk, de ploeg van trainer Pim van der Hoorn, het in de finale opnemen tegen HVV. Voor sv Den Hoorn betekende de nederlaag degradatie naar de tweede klasse.

Tekst: Roland van der Linden     |     Foto’s: Aad van der Knaap

In de eerste helft was het de eerste tien minuten aftasten voor beide ploegen, daarna trok sv Honselersdijk het initiatief naar zich toe en was het heer en meester. Met vijftien minuten op de klok kwam Tom van Veen uit een voorzet bij de tweede paal in balbezit en twijfelde geen moment. Vanuit de moeilijke hoek schoot hij hoog binnen: 0-1.

Twee minuten later was het 0-2. Na goed druk zetten en een slim overstapje van Luke Groenenboom kwam Lars Ammerlaan vrij op de rand van de zestienmeter en schoot de bal in de kruising: 0-2. sv Honselersdijk wilde meer en kon nog twee keer het net vinden, maar beide treffers werden afgekeurd. De eerste vanwege buitenspel en de andere voor een overtreding in het strafschopgebied. Tom van Veen zag daarna nog een bal knap gered worden door de doelman van sv Den Hoorn.

In de tweede helft was het spel meer spannend dan goed. sv Den Hoorn gooide – met de wind in de rug – de beuk erin en speelde veelvuldig de lange bal. Halverwege de tweede helft viel de bal goed en kon invaller Robin Zwartjens de aansluitingstreffer produceren: 1-2. De thuisploeg ging alles of niets spelen, maar dit leidde niet tot grote kansen. sv Honselersdijk kwam niet onder de druk vandaan en had niet de rust om te blijven voetballen. Na een spannende slotfase bleef de stand 1-2 en degradeert sv Den Hoorn naar de tweede klasse. sv Honselersdijk mag nog hopen op lijfsbehoud.