Nacompetitie 1e/2e klasse: TAC’90 in mineur na nederlaag tegen HVV

In de strijd om een plaats in de eerste klasse moet TAC’90 afhaken. De ploeg van trainer Rob Gieben (foto) beëindigt een teleurstellend seizoen met degradatie. HVV is door de overwinning nog steeds in de race voor promotie.

In een spannende eerste helft ging het spel op en neer. Beide teams kregen een aantal kansen, maar doelpunten bleven uit, waardoor de teams met een 0-0 stand de rust bereikten.

Halverwege de tweede helft kon TAC’90 als eerste het net vinden. Een voorzet van rechts werd door Mo el Osrouti op de slof genomen en leverde de 0-1 op. Met nog een kwartier te spelen kwam HVV langszij. Felipe Bello liep goed door in het vijfmetergebied en tekende voor de 1-1. De gelijke stand bleef op het bord staan, waardoor een verlenging noodzakelijk werd.

Rood

Zeven minuten in de eerste verlenging kwam TAC’90 opnieuw op voorsprong. Nu was Aloisio Alo scherp in de afwerking: 1-2. Met nog drie minuten te spelen in het tweede deel van de verlenging gaf scheidsrechter Van Pinxteren een gele kaart de linksback van TAC’90 voor tijdrekken bij het ingooien. Het bleek de tweede gele kaart voor Jeanpierre van der Linden en de bezoekers moesten met tien man verder. In de blessuretijd kreeg HVV na een handsbal van Marlito Ascencao een strafschop en kon aanvoerder Joppe Dekker de 2-2 inschieten..

Joppe Dekker

Strafschoppen

Strafschoppen moesten de beslissing brengen. HVV bleek net de betere ploeg en won de serie met 5-4. Phil Altimari, Chongyi Tjin-Asjoe, Joppe Dekker, Juriaan van Wijngaarden en Storm de Kam schoten met scherp namens HVV. Alex Burghowt zag zijn inzet gestopt worden, maar het deerde HVV niet. Doelman Guus Dicke, die in de wedstrijd ook al meerdere cruciale reddingen verrichtte, stopte twee strafschoppen van TAC’90 en werd de held van de Kroonleeuwen.