Westland Cup: Zaterdagploeg Westlandia pakt cup na winst op FC ’s-Gravenzande 2

Op het veld van organisator vv Naaldwijk kwam de tweede uitgave van FC ’s-Gravenzande uit in de finale van de Westland Accountancy Cup tegen de zaterdagploeg van Westlandia. In de verlenging nam Westlandia afstand en won uiteindelijk deze 51e editie met 4-1. FC ‘s-Gravenzande moest met het tweede team verschijnen omdat op dezelfdedag de hoofdmacht streed voor een plek in de Derde Divisie tegen Unitas.

Tekst: Ton Beije        |      Foto’s: Danny Ploegaert

In de aanvangsfase van dit door scheidsrechter Henk Ruijl geleide duel waren de eerste kansen voor Westlandia. Tim van der Voort had geen succes met zijn acties en ook Timothy le Duc had geen geluk met zijn kopbal. Beide teams gingen met een 0-0 stand aan de thee.

Kopbal

In de pauze verving trainer Theo Verbeek Sander Lievaart en Jay Geera en voor hen kwamen in het veld Donny van Oijen en Dylan Dawson. Het eerste kwartier waren er nauwelijks kansen aan beide kanten. FC ’s-Gravenzande kwam aan de leiding door een harde kopbal van Ruben van Hagen uit een hoekschop. Na dik een half uur kwam Westlandia echter langszij. Tim van der Voort scoorde uit een vrije trap: 1-1.

Kruising

Donny van Ooijen was nog dicht bij de winnende treffer, maar zijn schot belandde  op de kruising, zodat het na negentig minuten nog een gelijke stand was en er dus verlengd moest worden.

Westlandia had in de eerste verlenging een veldoverwicht en kreeg een kansje via Pepijn Vis. De Naaldwijkers kwamen ook op voorsprong. Uit een hoekschop van Tim van der Voort tekende Jari Leivaart voor de 2-1.

Verliezend finalist FC ‘s-Gravenzande 2

In de tweede verlenging maakte bij Westlandia Tim van der Voort plaats voor Dennis Koene. Al in de vierde minuut van de tweede helft van de verlenging werd het duel in het slot gegooid. Lennart Paauwe nam de 3-1 voor de ploeg van Theo Verbeek voor zijn rekening. Het slotakkoord was voor Tan van der Hoeve die Westlandia op 4-1 zette.

Het arbitrale trio met in het midden scheidsrechter Henk Ruijl

De Westland Accountancy Cup 2024 dus een prooi voor de zaterdagploeg van Westlandia. Volgende week zaterdag, 15 juni, staat hetzelfde team van Westlandia in de finale van het Haaglanden Voetbal Toernooi om de Sir Winston Cup op het veld van FC ’s-Gravenzande. Om 16.30 uur is dan de kampioen van de eerste klasse C van dit seizoen, Forum Sport, de tegenstander.