Italiaanse media: ‘AC Milan verslaat andere topclubs met handtekening Joshua Zirkzee’

Dat Joshua Zirkzee (foto), voormalig jeugdspeler van ADO Den Haag, een prima seizoen achter de rug heeft bij Bologna, is ook de top van AC Milan niet ontgaan. De geboren Schiedammer is een gewild object, niet alleen in Milaan, maar bij andere topclubs.

Tekst: Peter Petit

Volgens Italiaanse media heeft AC Milan echter inmiddels de felbegeerde strijd om de handtekening van de 23-jarige Zirkzee onder een contract gewonnen.

Bij Bologna kwam Zirkzee afgelopen seizoen tot een totaal van elf treffers en verzekerde het zich voor deelname komend seizoen aan de Champions League. Volgens Italiaanse sportkranten zijn AC Milan, afgesloten seizoen als runner-up geëindigd achter stadgenoot Inter in de Serie A, en Zirkzee en zijn entourage, akkoord gegaan met de persoonlijke voorwaarden van de speler. Zirkzee zou een vrijgaveclausule hebben van veertig miljoen euro.

EK Duitsland

De aanvaller mist overigens vanwege de nasleep van blessures, opgelopen in de eindfase van de competitie in Italië, deelname met Oranje aan het komende EK in Duitsland. Volgens bondscoach Ronald Koeman kan Zirkzee hierdoor niet topfit aan het EK starten.

(Foto: Orange Pictures)

Lees verder