Nieuwsflits Tweede Divisie

Ook aandacht voor clubs die uitkomen op divisieniveau, waar ook clubs uit deze regio actief zijn. Kozakken Boys speelde dit seizoen in de Tweede Divisie, waarin ook Scheveningen actief is. De ploeg van trainer Edwin Grünholz degradeerde echter naar de Derde Divisie.

Tekst: Peter Petit

Doelman Angelo Mathilda gaat na de zomer naar het naar de vierde divisie gepromoveerde RBC. In eerste instantie zou de Haagse keeper Dhanish Ghiraw volgend seizoen bij de oud-profclub uit Roosendaal tussen de palen staan, maar zijn overgang ketste op het laatste moment af. Ghiraw kan zijn werk niet combineren met het reizen naar Roosendaal, waarna in goed overleg tussen clubbestuur en speler werd besloten het reeds getekende contract te verscheuren.

Mathilda, afkomstig uit Nederhemert, heeft nog een contract tot juni 2025 bij Kozakken Boys, de club uit Werkendam en wordt het komend seizoen door RBC gehuurd. In maart werd de 22-jarige sluitsport nog opgeroepen voor het nationale elftal van Aruba voor een trainingskamp en een oefenwedstrijd tegen de Dominicaanse Republiek.

Exodus

Bij het naar de Derde Divisie gedegradeerde Kozakken Boys is sprake van een exodus van keepers. Naast Mathilda vertrekken ook eerste doelman Bryan Janssen (Westlandia) en tweede doelman Mike van de Meulenhof. Ramón ten Hove, tweede doelman van Helmond Sport, is inmiddels door Kozakken Boys aangetrokken als eerste keeper.

Lees verder