Jaarlijkse PensionADO’s dag wederom groot succes

Vrijdag waren ze weer bijeen, de ADO-coryfeeën van weleer. En niet alleen de oud-profs van destijds, maar ook veel echte ADO-ers, die als voetballer op het hoogste amateurniveau hebben gespeeld of mensen die hun sporen in de organisatie van de club hebben verdiend.

Tekst: Ton Beije        |      Foto’s: Aad van der Knaap

Om zomaar een paar oud-profs van de club te noemen die acte de presence gaven: Edwin Purvis, René Pas, Joop Jochems, Joop Koorevaar, Simon van Vliet, Rob Ouwehand, Leen de Graaf, Woody Louwerens, Aad Kila, Harry Melis, Harrie van der Laan, Henk van Leeuwen en de uit Zweden overgekomen Bo Augustsson, maar ook oud-trainers als Rob Baan, John van den Brom waren van de partij. Alsmede enkele gasten, die aan het golf-toernooi deelnamen, zoals Wim van Hanegem, Jaan de Graaf, Nico van Zoghel, Hans van Breukelen en John van Loen. Wim van Hanegem moest de vorig seizoen door hem gewonnen trofee verdedigen.

De golfers gingen al in de ochtenduren, na een welkom van ADO Den Haags directeur Natascha van Grinsven-Admiraal, de fraaie baan van golfcentrum Ockenburgh op. De weergoden lieten wederom niet verstek gaan. Tegen elf uur arriveerden de meeste ‘niet-golfers’. De organisatie had keurig bij de entree de kaartjes met de namen klaar hangen, die men om de nek kon doen. ‘Iedereen was weer herkenbaar op die manier’……

De organisatie, die de dag fantastisch heeft voorbereid mag uiteraard ook wel genoemd worden: Hans Verhagen, Ron van Baaren, Karl Bouwens, Frans Leermakers, Rik Musch en Cees Tempelaar.

Na de prima, wederom door Allie Simonis, verzorgde lunch, gingen de golfers weer de baan op en deden alle overige aanwezigen mee met een heuse EK-pubquiz, verzorgd door de geheel in het Oranje gekleurde Leonard van der Wilk. De teams waren onderverdeeld in de landen die straks aan het EK meedoen. Het team van België pakte met duidelijke voorsprong de winst.

Er werd ook nog een belangrijk document ondertekend, maar daarover in een apart stukje meer op deze website. Natuurlijk gaven ook diverse sponsoren, waaronder Harry Ballemaker, Claudio Bolman, Sylvio Mansveld, Arie Bakker (ook oud-doelman van de club), René Baggerman en Hans Lammertink acte de presence.

Aan het einde van de middag, bij de herdenking van de afgelopen jaar ontvallen ADO-vrienden en de diverse prijsuitreikingen, kwam ook burgemeester Jan van Zanen nog even zijn opwachting maken en had natuurlijk ook zijn praatje klaar voor de aanwezigen. Het invitatie golftoernooi werd overigens gewonnen door oud-ADO-speler Harrie van der Laan, die de wisseltrofee in ontvangst mocht nemen.

Cateraar Paviljoen Ockenburgh had vervolgens gezorgd voor een prima walking-diner. Onder het genot van een glaasje bleef het nog lang gezellig op het terras van gastheer Golf Ockenburgh. Tot slot mochten alle deelnemers nog een door Sir Winston/Queens Casino verzorgde goodiebag mee huiswaarts nemen. Deelnemers en organisatoren kunnen weer terugkijken op een prima geslaagde PensionADO’s dag, en dat alles  vastgelegd door de onvolprezen – ook voor Haaglanden Voetbal zeer actieve – Aad van der Knaap als fotograaf.

 

Lees verder