Ex-international Maarten Stekelenburg opent finales KNVB Schoolvoetbaltoernooi

De 63-voudig Oranje-international Maarten Stekelenburg (foto) staat op woensdag 12 juni om 10.00 uur aan de aftrap van de jaarlijkse finales van het KNVB Schoolvoetbaltoernooi. Op de KNVB Campus in Zeist strijden 24 klassen in vier verschillende categorieën om een plek op het erepodium.

Dit jaar deden zo’n 220.000 jongens en meisjes uit heel Nederland mee aan het KNVB Schoolvoetbaltoernooi. De 24 klassen die naar de finaledag in Zeist afreizen, hebben zich gekwalificeerd als de besten van hun district. Zij komen uit in de categorieën Gemengd en Meiden, in Groep 5/6 en Groep 7/8. Ook het Zoetermeerse IKC De Vijf Pilaren is in Zeist in de categorie Groep 5/6 (gemengd).

Jeugdherinneringen

Voor oud-doelman Maarten Stekelenburg roept het schoolvoetbal niet alleen jeugdherinneringen op, hij beleefde het toernooi dit jaar ook van dichtbij door de ogen van één van zijn kinderen. ,,Als kleine jongen kwam ik al in aanraking met schoolvoetbal en recentelijk stond ik als trainer van mijn zoontje weer langs de kant bij het schoolvoetbal. Het plezier bij de kinderen die samen met hun klasgenoten voetballen is aanstekelijk. Schoolvoetbal brengt ook veel kinderen die nog niet op voetbal zitten in aanraking met de sport.”

Opvallende namen

De scholen die dit jaar de eindfase van het toernooi wisten te bereiken, vertegenwoordigen samen 10 van de 12 provincies in Nederland. Overijssel, Noord-Holland en Zuid-Holland zijn met 4 deelnemende klassen hofleverancier. Een opvallende finalist is De Oleanderhof uit de Zeeuwse plaats Arnemuiden die 5400 inwoners telt. Deze school wist zich met twee meidenteams te kwalificeren voor het eindtoernooi. Zij zullen in Zeist zowel met hun Groep 5/6 of Groep 7/8 vertegenwoordigd zijn.

Op herhaling

Daarnaast springen De Fonkeling uit het Noord-Brabantse Berghem en Het Koraal uit het Noord-Hollandse Assendelft in het oog. Beide scholen gaan op herhaling, want ze waren vorig jaar ook al finalist. Voor de Fonkeling geldt zelfs dat zij voor de derde keer op rij van de partij zijn en vorig jaar twee klassen afvaardigden voor de eindfase van het KNVB Schoolvoetbaltoernooi.

Programma

v.a. 08.30 uur  Aankomst teams op de KNVB Campus
10.00 uur  Openingsceremonie met Maarten Stekelenburg
10.30 uur  Start wedstrijden
12.15 uur  Pauze met freestyleshow
13.00 uur  Vervolg wedstrijden
v.a. 14.30 uur  Start prijsuitreikingen / einde toernooien
17.15 uur  Einde finaledag

Deelnemersveld

Groep 5/6 Gemengd

Het Slingertouw (Heerenveen), de Vijf-er (Deventer), De Notenkraker (Amsterdam), IKC De Vijf Pilaren (Zoetermeer), Dick Bruna (Veldhoven), de Fonkeling (Berghem).

Groep 5/6 Meiden

De Floreant (Luttelgeest), De Akker (Hengelo), Rehobothschool (Huizen), Het Palet (Alphen aan de Rijn), Oleanderhof (Arnemuiden), 3Hoven (Weert).

Groep 7/8 Gemengd

Dom Helder Camara (Groningen), De Spiegel (Dalfsen), Het Koraal (Assendelft), ’t Landje (Rotterdam), BS Ameide (Ameide), De Startbaan (Velden).

Groep 7/8 Meiden

OBS Brederoschool (Groningen), Hart van Slangenbeek (Hengelo), St. Vittusschool (Bussum), Het Tangram (Rotterdam), Oleanderhof (Arnemuiden), BS ’t Mulderke (Uden).

KNVB Schoolvoetbal

Het schoolvoetbal heeft als doel om jongens en meisjes kennis te laten maken met voetbal in het bijzijn van hun schoolvriendjes en -vriendinnetjes. Albert Heijn – supporter van voetballend Nederland en hoofdsponsor van het KNVB Schoolvoetbal – en Jeugdfonds Sport & Cultuur zijn als partners betrokken bij het toernooi.

Enthousiast

Kinderen enthousiast maken voor sport als onderdeel van een gezonde leefstijl sluit aan bij de missie van Albert Heijn om Samen Beter Eten bereikbaar te maken. Voor iedereen. Door bewegen, ontspanning, de juiste voeding en verbinding draagt ook schoolvoetbal bij aan een gezondere leefstijl. Naast het reguliere schoolvoetbaltoernooi op het veld ontwikkelden de KNVB en Albert Heijn in 2021 ook het Schoolvoetbal-in de klas!, een lesprogramma waarmee jongens en meisjes binnen hun klaslokaal op educatieve wijze kennis konden maken met voetbal. Dit jaar deden 130.000 kinderen mee aan Schoolvoetbal in de klas!

Jeugdfonds

Het Jeugdfonds Sport & Cultuur maakt sporten mogelijk voor kinderen die het thuis niet breed hebben. Wanneer een jongen of meisje na het schoolvoetbaltoernooi graag wil blijven sporten bij een vereniging, kunnen ouders een beroep doen op het Jeugdfonds als ze zelf niet in staat zijn om de contributie te betalen.

Lees verder