Nacompetitie 4e/5e klasse zondag: Voorschoten’97 sluit tijdperk af met degradatie

Voor Voorschoten’97 kwam een einde aan het voetbal op zondag. De formatie van trainer Denis Luhulima (foto) verloor in de finale van de nacompetitie van Oudesluis en degradeerde in haar laatste seizoen naar de vijfde klasse.

In Haarlem trad Voorschoten’97 aan tegen Oudesluis. Voor de groengele formatie stond er niets meer op het spel. De tegenstander kwam dit seizoen uit in de vijfde klasse en hoopte de sprong naar een niveau hoger te maken.

Vizier

Voorschoten’97 begon met prima veldspel en kreeg een aantal kansen om te scoren, maar wist  die niet te benutten. Uiteindelijk was het Rob van de Berg die de score opende en de 0-1 op het scorebord bracht. Voorschoten’97 kreeg in het vervolg van de eerste helft nog twee goede mogelijkheden, maar het vizier stond niet op scherp.

Sluwer

In de tweede helft was Oudesluis feller en sluwer. Na een tweede gele kaart voor Wout Adriaanse moest Voorschoten’97 net tien man verder en moest even later de gelijkmaker incasseren: 1-1. De Voorschotenaren kregen nog kansen op de 1-2 en zagen de debuterende Ilyas Zaki goed invallen door dreigend te zijn en veel energie en werklust te tonen. In de slotfase ging een verdwaald schot over doelman Jeroen Vlak heen en mocht Oudesluis de promotie gaan vieren dankzij een 2-1 zege.