KNVB benoemt WIK-voorzitter Richard Lansink tot Lid van Verdienste

Richard Lansink is inmiddels veertig jaar lid van voetbalvereniging WIK en is niet lang na zijn inschrijving als commissaris tot het bestuur toegetreden.

Maar dat was nog niet alles. Vanaf 1987was hij jarenlang jeugdleider bij zowel jongens- als  meisjeselftallen. Van 1989 tot 2004 heeft hij de rol van wedstrijdsecretaris ingevuld om vervolgens voorzitter van de volksclub uit het Haagse Zuiderpark te worden. Een functie, die hij tot op heden op zich heeft genomen. En daar gaat hij nu een punt achter zetten.

Richard Lansink, een ware duizendpoot dus, die vele jaren als assistent-scheidsrechter het eerste elftal heeft ondersteund. Maar voor de supervrijwilliger was dat nog niet alles. Daar kan het volgen rijtje aan toegevoegd worden: barwerkzaamheden, schoonmaakactiviteiten, organisator van klaverjaswedstrijden, clubscheidsrechter, openen van het clubhuis en koffie zetten en het ontvangen van officials.

Daarnaast is hij altijd de vraagbaak voor alle WIK-ers en iemand die overal tussendoor loopt, en overzicht houdt. Daarvoor werd hij door de vereniging WIK op 25 oktober 2008 als benoemd tot Lid van Verdienste. Logisch dat al zijn activiteiten voor de club nu ook aanleiding is voor de KNVB om hem te benoemden tot Lid van Verdienste. Ambassadeur Kees Wenneker was naar het Zuiderpark getogen om Richard Lansink te huldigen en hem de bijbehorende oorkonde te overhandigen.

Lees verder