DSO stelt Claudio Houtman aan als nieuwe trainer O23-team

DSO heeft Claudio Houtman (foto), afgelopen seizoen lid van de technische commissie, video-analist en na de winterstop assistent-trainer bij het eerste elftal, aangesteld als de nieuwe trainer van het talentenelftal van O23.

,,We zijn blij dat Claudio Houtman in deze rol voor DSO in het technische kader blijft behouden”, reageert bestuurslid Pier Anne Nawijn. Door zijn inbreng van afgelopen seizoen was hij nauw betrokken bij de doorstroming van diverse talenten richting het vlaggenschip. Dit was dan ook een positief aspect, want zij deden de nodige ervaring op in de vierde divisie. Het doel is om komend seizoen talenten de kans te geven en weer te laten doorstromen richting het eerste elftal.”

Uitdaging

,,Het is een aansprekende uitdaging om in de volgende voetbaljaargang de O23 van DSO onder mijn hoede te nemen”, vult Claudio Houtman aan. ,,Er loopt namelijk bij deze vereniging veel talent rond met potentie om door te stromen naar de hoogste seniorenselectie.”

Claudio Houtman, afgelopen seizoen rechts op de bank als assistent

 

De spelers van O23 krijgen te maken met een professioneel begeleidingsteam, bestaande uit een trainer, assistent-trainer (Rutger Zwinkels), keeperstrainer (Leo de Boer), teammanager (John Meere), assistent-scheidsrechter (Mark Grundeken), fysiotherapeuten van Sparks en een verzorger. Uiteraard zal er sprake zijn van een goede samenwerking met de hoofdtrainer van het eerste, Wayne Delgado dos Santos, voor als hij een beroep wil doen op spelers uit de O23.

,,En andersom kan ik aangegeven dat talenten de volgende stap richting het eerste verdienen. Een talentvolle jeugd is altijd de kracht van DSO geweest”, vervolgt Claudio Houtman. ,,De O23 is voor hen een uithangbord waar in de vereniging veel waarde aan wordt gehecht. Deze jongeren zullen moeten beseffen, dat ze klaar worden gestoomd voor de volgende stap om het maximale uit hun talent te halen en ze te behouden voor DSO.”

 

Lees verder