Suriname wint tweede WK-kwalificatieduel mede door treffer van Shaquille Pinas

Het nationale elftal van Suriname heeft ook haar tweede kwalificatiewedstrijd voor het WK 2026 gewonnen. Laagvlieger Anguilla werd zaterdag door het elftal onder leiding van bondscoach Stanley Menzo met 4-0 aan de zegekar gebonden. Eerder was Suriname al met 4-1 te sterk voor Saint Vincent en de Grenadines.

Tekst: Peter Petit

De wedstrijd was nog geen tien minuten aan de gang toen Tyrone Conraad, uitkomend in de Chinese competitie, het eerste en enige doelpunt in de eerste helft op het droge en hobbelige grasmat van het Raymond E. Guishard-stadion voor Suriname scoorde.

Becker

In de 62e minuut verhoogde Shaquille Pinas (foto) de score naar 0-2. De verdediger, oud-speler van ADO Den Haag en tegenwoordig uitkomend voor het Zweedse Hammerby, schoot raak vanaf  de rand van het strafschopgebied. Weer Conraad (kopbal) en een eigen doelpunt bepaalden de eindstand op 0-4. In het doel van Suriname speelde RKC-doelman Etienne Vaessen, die in zijn tweede interland weinig of niets te doen kreeg. Oud-ADO Den Haag-speler Sheraldo Becker, in de eerste kwalificatiewedstrijd nog productief voor Suriname, stond in deze wedstrijd niet in de basis, maar werd evenals Jeredy Hilterman (Willem II) en Gyrano Kerk (FC Antwerp) door bondscoach Menzo later in het veld gebracht.

CONCACAF

Suriname gaat aan kop in groep F in deze tweede kwalificatieronde. Wedstrijden tegen El Salvador en Puerto Rico staan later nog op het programma. De nummers één en twee van de poules gaan door naar de volgende ronde. Vijf landen van de CONCACAF kunnen in het bezit komen van een ticket voor het WK, dat over twee jaar in de Verenigde Staten, Canada en Mexico wordt gehouden.