Peter de Jong gaat, na zestien jaar, stoppen als voorzitter van DSVP

Op de Algemene Ledenvergadering van DSVP zullen in november enkele mutaties plaatsvinden. Meerdere bestuursleden zitten al langere tijd op hun positie en het streven is om het bestuur te verjongen en voor meer diversiteit te zorgen.

Vorig jaar werd Dick Grootenboer al vervangen door Anja van Dam. Nu, na ruim zestien jaar voorzitterschap, draagt Peter de Jong (foto) zijn hamer in november over aan Anja van Dam. Zij heeft de afgelopen tijd in de keuken van het bestuur kunnen kijken en de functie van voorzitter leek haar te passen. Deze overdracht zal officieel op de ALV van november bekrachtigd moeten worden.

Op dit moment is Anja van Dam, die twee kinderen op de club heeft voetballen, bestuurslid Algemene Zaken, trainster/leidster van de MO13-2 en is ze onderdeel van het oliebollenbakteam en de Summercampleiding. Een bezige bij dus die haar vrijwilligerswerk mooi kan combineren met haar bestuurlijke achtergrond. Dit betekent wel dat er in plaats van een nieuwe voorzitter een nieuw bestuurslid Algemene Zaken moet komen.

Floor Vijfhuizen

Floor Vijfhuizen heeft aangegeven dat hij na twaalf jaar zijn functie over wil dragen aan een nader te vinden vrijwilliger. Vijfhuizen blijft nog wel lid van de mannen/jongens TC, zodat deze commissie niet verzwakt wordt.

Jan Kooijman heeft besloten om komend seizoen na zeven jaar met zijn functie Bestuurslid Financiële Zaken te stoppen. Naar opvolging wordt op dit moment gezocht. Kooijman handelt het oude boekjaar en de komende begroting af. De administratie blijft nog steeds door MJ Administratie en Belastingen uitgevoerd worden.

Meisjes/vrouwenvoetbal

Wendy Groenendijk gaat de functie Bestuurslid Coördinatie Vrouwen/meisjes als opvolgster van de eerder afgetreden Jonna de Hoog invullen. Wendy Groenendijk is moeder van Ryan, Yuri en Dewy, die allemaal bij DSVP voetballen. Als vrijwilliger is zij nu actief als leeftijdscoördinator MO11 en leidster MO11-2.

Verjonging en diversiteit

Voorzitter Peter de Jong op de clubsite: ,,Door bovenstaande wijzigingen kunnen we stellen dat de verjonging en diversiteit in het bestuur van DSVP verdere vormen aanneemt. Heel fijn en passend in de huidige maatschappij. Het bestuur houdt de leden op de hoogte van de voortgang van de invullingen. Is iemand geïnteresseerd in een bestuursfunctie? Schroom niet om dit aan te geven. Ikzelf zal DSVP trouw blijven en kijken naar passende en nuttige vrijwilligersfunctie(s) en ondersteuning van het bestuur wanneer daarom gevraagd wordt.”

 

Lees verder