Thom Haye met afstandsschot aan basis nieuw succes Indonesië

Het nationale team van Indonesië heeft zich dinsdag definitief gekwalificeerd voor de derde ronde van de WK kwalificatie 2026. Tegen de Filipijnen boekte Team Garuda een 2-0 zege, met hoofdrollen voor twee spelers van sc Heerenveen, Thom Haye (foto) en Nathan Tjoe-A-On.

Tekst: Peter Petit

Middenvelder Tom Haye, met een kortstondig verleden bij ADO Den Haag, scoorde het eerste doelpunt met een hard, geplaatst schot vanaf de tweede lijn, tevens zijn eerste doelpunt sinds zijn debuut voor Indonesië.

Struick

Clubgenoot Nathan Tjoe-A-On stond met een assist aan de basis van het tweede doelpunt op het in slechte conditie verkerende grasveld van het stadion in Jakarta. ADO Den Haag-speler Rafael Struick speelde in dit duel 63 minuten, voordat hij werd gewisseld door bondscoach Tae-yong Shin. 

Asia Cup

Dankzij deze zege staat Indonesië in groep F van de Aziatische zone nu achter groepswinnaar Irak, op een stevige tweede plek. Naast kwalificatie voor de volgende WK kwalificatieronde, tegen sterkere ploegen, weet de ploeg zich ook verzekerd van een ticket voor de finale van de Asia Cup van 2027.

(Foto: Orange Pictures)

Lees verder