Nacompetitie 1e/2e klasse: HVV verovert plek in eerste klasse

sv Honselersdijk speelde een prima eerste helft tegen HVV en ging met een terechte 1-0 voorsprong de rust in. In de tweede helft kwamen de Westlanders niet meer aan voetballen toe. HVV speelde vooral op de helft van de tegenstander en pakte alsnog een 1-2 overwinning.

Tekst: Roland van der Linden  |   Foto’s: bert Tielemen, Koos Ophorst & Patrick Gorlee

HVV opende sterk op Sportpark Madestein en kreeg een aantal kansjes op de openingstreffer, maar sv Honselersdijk-doelman Quinten van der Helm hield zijn doel schoon. De Westlandse ploeg van trainer Pim van der Hoorn nam daarna de controle over. Lars Ammerlaan kreeg een kans om met het hoofd te scoren, maar zag de bal over het doel heen gaan. (Foto’s hierboven en onder: Bert Tielemans)

In de 37e minuut speelde HVV-doelman in op Felipe Bello, die de bal inleverde bij Luke Groenenboom. De speler van sv Honselersdijk profiteerde hier optimaal van en scoorde de 1-0. Deze stand bleef tot aan de rust op het scorebord staan.

Na de doelwisseling bracht HVV Quinten Jakobs in voor de zieke Joppe Dekker en dit bracht meer rust in het spel van de Kroonleeuwen. Na acht minuten spelen kwam HVV op gelijke hoogte. Jakobs zag zijn voorzet weggewerkt worden door de verdediging van sv Honselersdijk. De bal kwam terecht bij Abdel Mohamed, die de 1-1 met zijn buitenkant rechts in de uiterste hoek schoof: 1-1. (Foto’s hierboven en onder:Koos Ophorst)

HVV drukte sv Honselersdijk naar achteren en ging op zoek naar de winnende treffer. Een kwartier voor het eindsignaal floot scheidsrechter Frank Meeuwenoord voor een strafschop voor HVV na een overtreding op Alex Burghowt. Ole de Mooij schoot de 1-2 vanaf elf meter binnen. sv Honselersdijk probeerde nog om tot  scoren te komen, maar was niet opgewassen tegen het sterke HVV.

HVV keert door de 1-2 overwinning terug in de eerste klasse na de degradatie van het vorige seizoen. sv Honselersdijk mag proberen om komend seizoen in de tweede klasse het verloren terrein te heroveren. (Foto’s hierboven en onder: Patrick Gorlee)