Nacompetitie: Wippolder kansloos en wordt geen Vierde Divisionist

Op De Pauwmolen liep Wippolder in de herkansing voor een ticket voor de Vierde Divisie tegen een kansloze 1-6 nederlaag aan tegen DZC’68 uit Doetinchem. Een grote nederlaag voor de Delftenaren, maar die is snel verklaard.

Tekst: Ton Beije       |       Foto’s: Wouter Dill

Wippolder begon niet slecht en kreeg de eerste mogelijkheid. Maar na vijf minuten keek de thuisploeg al tegen een 0-1 achterstand aan. Bij een lange bal van doelman Mike Thus van DZC’68 kwam Wippolder-doelman Dion de Jong ver zijn doel uit tot de rand van het zestienmetergebied. In plaats van in zo’n geval zijn lichaam goed te gebruiken liet hij zich aftroeven door Cas Evers, die vrij kon inkoppen: 0-1.

Wippolder was toch wat aangeslagen door die snelle achterstand en oogde het eerste kwartier te onrustig. In de negentiende minuut claimde Wippolder een strafschop wegens hands, maar arbiter Groenewegen, die het verdere duel zeker niet op de hand was van de gastheren, wilde er niets van weten en gaf een hoekschop.

Een minuut later gaf het scorebord al de 0-2 aan, maar tot opluchting van heel Wippolder werd de treffer op advies van de assistent-scheidsrechter geannuleerd wegens buitenspel. Twee minuten later een tegenvaller voor Wippolder. Guy Muller was het niet eens met de arbiter, kreeg geel voorgehouden, maar bleef doorpraten, waarop arbiter Groenewegen – wat kinderachtig – wederom geel trok. Einde verhaal met rood dus voor Muller. Vanaf halverwege de eerste helft moest Wippolder dus verder met tien man. In de dug-out kreeg ook wissel Jordy Krassenburg geel getoond door de leidsman.

Kansloos

De pech kon niet op voor de ploeg van trainer Mark Moen. In de 26e minuut liet wederom Cas Evers met een directe vrije trap van buiten de zestien doelman De Jong weer kansloos en ook hier zag de Delftse goalie er niet echt goed uit: 0-2. Een minuut later van diezelfde Evers zelfs dicht bij de 0-3, maar zijn kopbal ging net naast de kruising.

Binnen twee minuten en voordat het eerste half uur verstreken was leek Wippolder al de genadeklap te krijgen. Bij een hoekschop werd de bal teruggelegd op verdediger Marijn de Kler, die vervolgens van grote afstand de bal met een boog over doelman De Jong in de verre hoek plaatste: 0-3. Doelman De Jong liet zich gelijk vervangen vanwege een blessure liet hij weten, maar het zal vooral een mentale kwestie zijn geweest bij de 0-3 achterstand waar hij bij de tegentreffers niet helemaal vrijuit ging. Thijs Berg was zijn vervanger tussen de palen bij Wippolder.

Vlak na de 0-3 een opleving bij Wippolder. Na een goede individuele actie van Daley Uythof, die zijn laatste wedstrijd voor de Delftenaren speelde (hij stapt over naar TOGB) tekende Domenico de Vree voor de 1-3. Met nog een helft te gaan was er wellicht nog iets mogelijk voor de equipe van Moen, want met tien man was Wippolder zekere niet de mindere van DZC’68.

Alle hoop was echter in het tweede bedrijf snel vervlogen. Binnen een minuut kwamen de bezoekers op 1-4 en vlak daarna kreeg Dominique de Vree ook nog eens de rode kaart voorgehouden. Het werd dus voor Wippolder met negen man en een 1-4 achterstand een onmogelijke zaak om er nog een laatste duel (komende zaterdag) uit te halen. Binnen het uur werd het ook nog 1-5 via Jesper Vonk, die handig profiteerde van het onnodig uitkomen van doelman Thijs Berg. Opslag van tijd maakte DZC’68 het halve dozijn treffers vol: 1-6. Terecht dat arbiter Groenewegen er geen minuut meer bijtelde en na exact negentig minuten affloot. Even daarvoor gunde trainer Mark Moen Daley Uythof zijn publiekswissel.

Wippolder kan terugkijken op een prima seizoen. De ploeg heeft het lang volgehouden, maar strandde met de haven in zicht. Volgend seizoen mogen de Delftenaren het weer opnieuw proberen in de eerste klasse.