Oefenvoetbal: RKAVV bepaalt in slotfase eindstand op 0-2 bij RKDEO

RKDEO en RKAVV werken in het eerste blok aan hun voorbereiding. Die werd nu ook afgesloten met een oefenduel tegen elkaar in Nootdorp. Het bezoekende RKAVV scoorde in de slotminuut de tweede treffer: 0-2.

Tekst & foto’s: Sander de Hollander

RKAVV begon sterk, kreeg al snel twee hoekschoppen te nemen, maar het leidde niet tot een treffer. Het weer zat even niet mee, want na een minuut of tien was er een  enorme plensbui op het complex van RKDEO. Halverwege het eerste bedrijf had bij RKDEO Dylan Boapeah vanaf links een goede actie in huis, bediende de van TOGB overgekomen Guus Steerneman, die vervolgens het doel te hoog zocht.

Na bijna een half uur een actie in de zestien van RKAVV-er Agyare, maar zijn schot verdween hoog over het Nootdorpse doel. Twee minuten later een voorzet van Robin Steffens, maar de bal werd bij de tweede paal naast gekopt. Met nog tien minuten op de klok werd een schot van  Khashayer Saeb van de gasten knap verwerkt door RKDEO-keeper Lucas Oostveen.

RKAVV bleef het voor rust nog proberen om op voorsprong te komen. De nieuwe trainer van de Leidschendammers, Kevin van der Geest (ex-VELO), zag een schot van Redouan Charif vanaf hoek van de zestienmeter naast gaan en vlak daarna werd de bal uit een hoekschop van Khashayer Saeb door Yanis Bouras over gekopt. Geen doelpunten dus voor de pauze: 0-0.

In de rust werd er door beide teams ruim gebruik gemaakt van de mogelijkheid om wissels in te brengen. Na acht minuten kwam bij RKDEO Ishaan Makhanlal bij de tweede paal net te laat om iets nuttigs te doen met een voorzet van Tommy Simonis. Vijf minuten later bij een Nootdorpse aanval een assist van Guus Steerneman op Nitesh Changoer, maar zijn vizier stond nog niet op scherp.

Halverwege het tweede bedrijf legde RKDEO-speler Ishaan Makhanlal de bal terug op Andy Sarpong op rand van het strafschopgebied, maar Sarpong raakte de bal verkeerd en deze werd  door de wind gedragen en zwaaide naast het doel

Dik een kwartier voor tijd viel de eerste treffer. Na een overtreding van RKDEO-speler Ishaan Makhanlal aan de zijkant van het strafschopgebied werd de vrije trap snel genomen en voor het doel gebracht, waarna Mert Igdeli met links kon binnenschieten: 0-1. In de slotminuut zag Remco Overdevest namens de bezoekers nog kans de 0-2 op het bord te brengen.