ADO Den Haag blijft bij Laakkwartier steken op negen treffers

ADO Den Haag schoot bij derdeklasser Laakkwartier goed uit de startblokken. Al binnen negen minuten stond er een 0-4 stand op het scorebord. Bij het laatste fluitsignaal was het 0-9, al was het scorebord na rust (door technische problemen) al gestopt bij 0-6, de ruststand.

Tekst: Ton Beije      |      Foto’s: Eric de Wit

Bij ADO Den Haag terug van weggeweest, doelman Hugo Wentges weer tussen de palen. Hij kreeg in de eerste helft slechts twee schoten op doel te verwerken. Trainer Darije Kalezic had voor het eerste bedrijf bekende namen het veld in gestuurd. Twee spelers van O21 mochten ook aantreden Keanu Does als rechterverdediger en Sinan Özen.

Binnen vijf minuten was het al raak. Op aangeven van Daryl van Mieghem kopt Jort van der Sande de bal langs doelman Osgun Arslan van Laakkwartier. Een minuut later strafte Alex Schalk een fout in de verdediging bij de thuisploeg af: 0-2. Weer een minuut later de volgende treffer. Een teruggelegde bal werd door Joel Ideho vanaf de rand van de zestien hard en laag ingeschoten: 0-3. Op het moment dat de ongelukkige Laakkwartier-doelman nog geen bal in handen had gehad (alleen bij het oprapen uit het doel), was na negen minuten de 0-4 ook een feit. Finn de Bruin was de schutter.

Na een kwartier dacht Ideho de 0-5 te scoren, maar nu had doelman Arslan een knappe redding in huis ten koste van een hoekschop. Na twintig minuten stond Chris Offerman door een slippertje in de ADO-defensie ineens alleen voor doelman Hugo Wentges, die echter de situatie meester bleef. Na bijna een half uur werd een ADO-doelpunt. Op aangeven van Keanu Does kopte Ideho binnen en doordat doelman Arslan de bal losliet, kon Van Mieghem simpel binnentikken: 0-5.

Met nog acht minuten op de klok ging Silvinho Esajas mee naar voren en liet van grote afstand een harde schuiver los, die achter een kansloze doelman Osgun Arslan tegen het net plofte: 0-6. Bij die stand hield scheidsrechter Rob Wassink vanwege een hevige plensbui het één minuut voor rust voor gezien.

In de tweede helft werden aan ADO Den Haag-kant alle spelers, met uitzondering van doelman Hugo Wentges, gewisseld. Veelal jeugdspelers kwamen in het veld, maar ook geroutineerde krachten als Daniël Granli (hij is weer helemaal fit), Kürsad Sürmeli en Jari Vlak kwamen binnen de lijnen.

Het zevende doelpunt kwam – op aangeven van Özder Özcan – via Issac Dijkhuizen, die de bal beheerst langs doelman Arslan schoof: 0-7. Na rond een uur spelen ging bij ADO ook doelman Wentges naar de kant en werd vervangen door David van de Riet. Bij Laakkwartier bracht ook trainer Giovanni Linnenbank de nodige wissels in het veld.

Na een prima actie van invaller Lorenzo Maasland gleed midden voor het doel Maikey Houwaart de 0-8 in het vijandelijke doel. Özder Özcan scoorde nog, maar die treffer werd terecht wegens buitenspel geannuleerd, maar even later had hij toch zijn treffer met een goed schot uit de draai rand strafschopgebied: 0-9. Daarmee was het ook gedaan met de scoringsdrift. De dubbele cijfers werd niet gehaald.

Komende woensdag om 18.30 uur oefent ADO Den Haag op De Hoge Bomen (terrein vv Naaldwijk) tegen het Westlands elftal.