ADO Den Haag O21 sluit zomertraining af met zege op FC Dordrecht O21

Het hoogste jeugdteam van ADO Den Haag heeft de trainingssessie van twee weken tijdens de zomer afgesloten met een 2-0 overwinning op de leeftijdgenoten van FC Dordrecht O21.

Foto’s: Rick de Zon

Een uur voordat ADO Den Haag O21 begon aan de wedstrijd, werd er enkele kilometers verderop door het eerste elftal van ADO Den Haag afgetrapt bij Laakkwartier. Vanwege de kleine selectie bij de hoofdmacht, werd dat team met spelers van ADO Den Haag O21 aangevuld. Hierdoor werd ook de selectie van ADO Den Haag O21 met een drietal spelers aangevuld. Vanuit Onder O19 werd Amin el Harchaoui doorgeschoven, De clubloze Myles Veldman en Gervane Kastaneer kwamen beiden ook in actie.

Ex-ADO-spelers

Beide spelers zijn al eerder voor ADO Den Haag uitgekomen. Veldman speelde in 2020-2021 één seizoen in ADO Den Haag O18, maar viel af om door te schuiven naar ADO Den Haag O21. Veldman koos zijn heil in het Noorden en heeft daar vanaf in de seizoenen 2021-2022 en 2023-2024 gespeeld in Cambuur O21. Momenteel heeft Veldman geen club en heeft zijn conditie op peil gehouden bij het team van Urvin Lee en Ronald Samsom.

Gervane Kastaneer is voor de Haagse supporters geen onbekende en maakte op 4 februari 2015 zijn debuut in de thuiswedstrijd tegen FC Twente (2-0) waarin hij vlak voor tijd Wilson Eduardo verving. Kastaneer kwam in totaal dertig wedstrijden voor ADO Den Haag in actie. Voor Kastaneer gold hetzelfde als voor Veldman, de 28-jarige spits kreeg van ADO Den Haag de mogelijkheid om zijn conditie op peil te houden in zijn zoektocht naar een nieuwe club.

Er stond een strakke wind over De Aftrap die in de eerste helft in Haags voordeel was. Toch waren het de bezoekers die via Jens Raven en Luka Bogdanovic de eerste kansen kregen. Na een half uurtje was de eerste echte kans voor ADO Den Haag O21 direct een treffer. Kastaneer werkte de bal in het doel na een voorzet vanaf de linkerflank van Jaydavon Haas.

De thuisploeg wist geen gebruik te maken van het voordeel dat het had met de wind vol in de rug, waar FC Dordrecht O21 na rust ook geen gebruik van maakte.

Toch wisten de bezoekers voor de rust nog gevaarlijk te worden via Jay Zouteriks. De Dordtse aanvaller zag eerst een geblokt schot van Thijmen Ramshorst via zijn schoen net naast het Haagse doel verdwijnen. Vlak voor rust vloog de bal uit Zouteriks directe vrije trap via de vuisten van de Haagse doelman Caleb Kramer over het doel. De daaropvolgende corner werd door de Haagse verdediging simpel uitverdedigd.

De eerste vijf minuten na de rust waren voor Jaydavon Haas. De eerste kans kwam uit een vrije trap van Andrew Imade, maar zijn inzet was een prooi voor doelman Dion Smit. Bij de tweede situatie werd Haas vanuit het middenveld vrij voor de Dordtse doelman gezet. In een poging op de doelman uit te spelen bleek Smit als winnaar uit de bus te komen. Hij plukte de bal van de voeten van Haas. Hierna was het de beurt aan FC Dordrecht O21, dat overigens nog steeds onder leiding staat van oud-ADO Den Haag-spits Rick Hoogendorp. Uit een voorzet van Youssef el Hamd schoot Schaib el Idrissi in vrije positie hard over. Enkele minuten later was het diezelfde El Hamd die van dichtbij het Haagse doel onder vuur nam. Doelman Levi Kaijim wist het schot tot corner te verwerken.

In de laatste tien minuten kreeg El Hamd de laatste kans voor de bezoekers, maar zijn harde inzet eindigde in de handen van doelman Kaijim. FC Dordrecht probeerde uit alle macht in het laatste gedeelte van de wedstrijd een gelijkmaker te forceren en ging iets fysieker spelen. Dat ging zonder bewuste overtredingen, maar leverde Bohzidar Tanev van de bezoekers toch een gele kaart op van de prima fluitende Niko Rachwal wegens obstructie. In de laatste minuut verdubbelde Veldman de score voor de gastheren door een directe vrije trap binnen te schieten: 2-0. ADO Den Haag O21 is nu vrij tot 22 juli wanneer de eerste trainingen weer beginnen.