Westlands elftal houdt ADO Den Haag op 1-3

Op sportpark De Hoge Bomen, het hoofdveld van vv Naaldwijk, heeft ADO Den Haag ook haar tweede oefenduel in winst omgezet. Na een snelle 1-0 achterstand werd het na een derde treffer in de slotminuut alsnog 1-3. Wel werden er drie Haagse treffers geannuleerd wegens buitenspel.

Tekst: Ton Beije        |      Foto’s: Eric de Wit

Bij ADO Den Haag mocht nieuweling Steven van der Sloot in de basis starten op de rechtsbackpositie en dat deed hij in de eerste helft uitstekend. Hij maakte ook de gelijkmaker en was zelfs dicht bij een tweede treffer.

De Westlandse selectie nam al snel verrassend de leiding. Na zes minuten een zwak moment in de Haagse defensie en Steyn de Bruijn, speler van sv Honselersdijk, profiteerde en gaf doelman Hugo Wentges het nakijken: 1-0. Lang kon de Westlandse ploeg van coach Barry de Man niet genieten van die voorsprong.

Vier minuten na de openingstreffer was de gelijkmaker een feit. Uitgerekend nieuwkomer Steven van der Sloot, sterk in onderscheppingen en ook zeer actief met zijn aanvallende acties, schoot knap en hard de bal van afstand langs doelman Quinten van der Helm van sv Honselersdijk: 1-1.

ADO Den Haag kreeg in het eerste bedrijf nog de nodige kansen, maar Jort van der Sande en Alex Schalk hadden het vizier niet op scherp staan. Joel Ideho had een paar keer heerlijke acties in huis, maar die leverden geen treffer op. Hij kwam zelf een keer vanaf de linkerflank naar binnen en zag zijn schot op de paal belanden. In de rebound was Daryl van Mieghem trefzeker, maar dat doelpunt werd wegens buitenspel geannuleerd.

Na rust kwam er bijna een nieuw team van ADO Den Haag in het veld en kregen meest jonge spelers een kans zich te laten zien. Van de oud-gedienden kwam ook Kürsad Sürmeli binnen de lijnen na de pauze. Sommige spelers uit het eerste bedrijf bleven staan en werden later in de wedstrijd alsnog gewisseld. Ook doelman Wentges maakte in de loop van de tweede helft plaats voor David van de Riet.

De tweede helft was nog maar nauwelijks begonnen of ADO Den Haag kwam aan de leiding. Issac Dijkhuizen ging goed door en zag zijn schot via een verdediger langs de Westlandse doelman in het doel verdwijnen: 1-2.  Na de 1-2 viel niet veel later ook het derde Haagse doelpunt, maar de inzet van Maikey Houwaarts werd niet geteld, want wederom had de assistent-scheidsrechter buitenspel geconstateerd. Na dik een uur ging zijn vlag wederom de lucht in toen Dijkhuizen namens de bezoekers scoorde.

Op het zonnige sportpark in Naaldwijk, waarbij organisator FeVoWest zich een uitstekend gastheer toonde, viel uiteindelijk het derde doelpunt voor de ploeg van trainer Darije Kalezic alsnog. In de voorlaatste minuut rondde Lorenzo Maasland een snelle aanval en na een voorzet van Dijkhuizen doeltreffend af: 1-3.

Zaterdag speelt ADO Den Haag in Middelharnis, op het veld van De Jonge Spartaan, een oefenduel tegen Eredivisionist Sparta. Dat duel vangt aan om 14.00 uur.