Engelse bondscoach Sarina Wiegman: ,,Ongepast gesprek opvolging Southgate te voeren”

De Haagse bondscoach van de nationale Engelse vrouwenselectie, Sarina Wiegman (foto), ontkent de geruchten dat zij de rol van Gareth Southgate als bondscoach van het Engels mannenelftal over gaat nemen.

Tekst: Peter Petit

Southgate diende dinsdag zijn ontslag in, twee dagen nadat Engeland een tweede finalenederlaag in drie jaar leed, door met 2-1 te verliezen van Spanje in de eindstrijd van Euro 2024.

Ongepast

De Engelse voetbalbond FA is nog op zoek naar een nieuwe trainer en de naam van Wiegman wordt in het geruchtencircuit nadrukkelijk genoemd. Met het Engelse vrouwenteam won ze onder meer het EK 2022 en speelde ze afgelopen zomer nog de WK-finale tegen winnaar Spanje.

Tevreden

Wiegman, wiens contract bij de FA loopt tot 2027, benadrukt echter op de website van het dagblad Daily Express, dat ze tevreden is met haar huidige baan. Met haar team kwalificeerde Wiegman zich dinsdagavond na een 0-0 gelijkspel in en tegen Zweden voor het EK van 2025.

Ongepast

,,Eerlijk gezegd vind ik het ongepast om dat gesprek te voeren”, zei Wiegman na de in Gothenburg gespeelde wedstrijd. ,,Ik ben bij de Lionesess en zeker nu wij ons gekwalificeerd hebben voor het EK van volgend jaar  ben ik erg blij”, zo citeert Express de voormalige voetbalster.

Inspirerend

Wiegman prees Southgate voor zijn bijdragen zowel op als naast het veld tijdens zijn achtjarig ambtstermijn. ,,Ik ben teleurgesteld dat hij weg is. Ik vind Gareth echt leuk als mens, maar ook als coach. Ik vind het echt inspirerend wat hij zo lang zo goed heeft gedaan, met het Engelse team. Wij zagen elkaar niet vaak, maar als we elkaar zagen was het erg leuk. Wat hij voor het Engelse voetbal heeft gedaan, is echt ongelooflijk”, aldus Wiegman.

(Foto: Orange Pictures)

 

 

Lees verder