Oranje-vrouwenteam O19 als groepswinnaar naar halve finale EK 2024

De vrouwen van Oranje op 19 zijn als groepswinnaar geplaatst voor de halve finale van het EK 2024 in Litouwen. Onder leiding van coach Sherida van Bruggen en haar Haagse assistent Félicienne Harteveld-Minnaar, won Oranje ook de derde wedstrijd van de groepsfase. Dit keer was het team met 2-0 te sterk voor Ierland.

Na een 1-1 gelijkspel tegen Duitsland en een 1-0 overwinning op Spanje plaatste het team zich na deze nieuwe overwinning op Ierland dus ongeslagen en als groepswinnaar voor de halve finale van het EK. De treffers van Oranje kwamen van Karlijn Woons en van de uit Pijnacker afkomstige Mirte van Koppen (foto), nu spelend voor Jong Ajax (en afkomstig van DSVP).

Trots

,,Uiteraard zijn we heel trots dat we in zo’n sterke poule bovenaan zijn geëindigd”, sprak coach Sherida van Bruggen na afloop tegen OnsOranje. ,,De ontlading na de zege op Spanje afgelopen donderdag was groot. Ja, de halve finale lag voor het grijpen, maar je moet het wél doen. We wisten vooraf dat we deze klus niet zomaar eventjes zouden klaren, gelet op de wedstrijden die Ierland tegen Spanje en Duitsland op de mat hadden gelegd. We moesten flink de duels aangaan.”

Woensdag

Woensdag wacht de halve eindstrijd tegen Frankrijk om 17.00 uur (Nederlandse tijd) in het Dariaus ir Girėno stadionas in Kaunas. Aan het begin van het seizoen stonden beide landen ook al tegenover elkaar. In Uden werd het 5-2 in een vriendschappelijk treffen. Een resultaat dat tien maanden later weinig invloed heeft, aangezien beide selecties er – voornamelijk vanwege de overlapping met het WK onder 20 – heel anders uitzien.

(Bron: OnsOranje, foto: KNVB Media)

 

 

Lees verder