Joris Mathijsen, technisch-directeur ADO Den Haag: ,,We leggen de lat hoog”

Trainer Darije Kalezic liet zaterdag na afloop van de wedstrijd van zijn team tegen het Belgische Patro Eisen al weten, dat er in elke linie nog minstens één speler bij moet komen. TD-Joris Mathijsen (foto) deelt de mening van de hoofdtrainer.

Darije Kalezic denkt vooral aan de positie centraal achterin, een spits en een linksback. Verder zou er ook op het middenveld concurrentie mogen komen.

Tot op dit moment is het, wat komende spelers betreft, nog heel stil bij ADO Den Haag. Alleen Steven van der Sloot (Schalke’04) is als rechterverdediger aangetrokken. Nu dreigt, na eerder al veertien spelers, nu ook het vertrek van Jort van der Sande, die bij zijn aantreden vorig jaar al had laten doorschemeren graag nog een keer in het buitenland te willen voetballen. Voor hem is er serieuze interesse van Dundee United FC uit Schotland.

Eredivisieniveau

Voor technisch-directeur Joris Mathijsen is het spitsuur. Zaterdag bij het oefenduel tegen Patro Eisden stond hij lang en veel te praten met zaakwaarnemer Rodger Linse. ,,We leggen de lat hoog”, liet Mathijsen zich al ontvallen aan het AD/HC. ,,We willen spelers aantrekken die ons versterken, ons kunnen helpen om te promoveren en ook in de eredivisie het niveau aankunnen.”

Nieuwe spelers

De TD van de Hagenaars hoopt wel op korte termijn enkele nieuwe spelers binnen te halen, die aan de criteria voldoen. Er wordt in ieder geval achter de schermen hard gewerkt. Wie weet kan trainer Kalezic deze week nog nieuwe spelers begroten op zijn trainingskamp in Zeeland.

 

Lees verder