Beach Soccer: BS Scheveningen in Vlissingen landkampioen

Afgelopen weekend was BS Scheveningen succesvol in het Zeeuwse Vlissingen. De ploeg won in de halve eindstrijd om het landskampioenschap en was ook in de finale de sterkste en eiste dus de titel voor zich op.

In de halve finale was BS Scheveningen een maatje te groot voor BS Zeeland. Na de eerste periode keek BS Scheveningen tegen een 1-3 achterstand aan. Na de 0-3 zorgde Mike de Niet voor de 1-3.

In de tweede periode boog BS Scheveningen de achterstand om in een 4-3 voorsprong door treffers van Lody Dijkhuizen (2x) en wederom Mike de Niet.

In de derde periode kwam BS Zeeland nog even terug tot 4-4, maar daarna bezorgden Mike de Niet (3x) en weer Lody Dijkhuizen voor een uiteindelijke 8-5 overwinning.

Finale

In de finale was een oude bekende de tegenstander: BS Altena. Mike de Niet zette BS Scheveningen in de eerste periode op een 1-0 voorsprong. In de tweede periode liep BS Scheveningen verder uit naar een 4-0 voorsprong door doelpunten van Frank Hiemstra, Lody Dijkhuizen en Mike de Niet. Nog in dat tweede part wist BS Altena de hatelijke nul weg te werken: 4-1.

Titel

In de derde en laatste periode gaf BS Scheveningen de voorsprong niet meer uit handen. BS Alten kwam nog wel tot 4-2 terug, maar Donny van Ooijen maakte aan alle onzekerheid een einde door de 5-2 eindstand op het bord te zetten.

Knieblessure

Bij BS Scheveningen speelde voor het eerst na zijn knieblessure (opgelopen bij GDA) ook Dennis Lubout weer mee. De andere spelers van het team, dat de titel binnenhaalde, zijn: Mark van Ruitenbeek, Lody Dijkhuizen, Donny van Ooijen, Mike de Niet, Frank Hiemstra, Stan Verbeek en ⁠Tim Peters (assistent-trainer tegenwoordig van Tweede Divisionist Scheveningen).

 

Lees verder