‘ADO Den Haag scout jong voetbaltalent op Aruba en Bonaire’

In een samenwerking met de Nederlandse professionele voetbalclub ADO Den Haag zijn op Bonaire en Aruba talentvolle jonge voetballers gescout, meldt het Antilliaans Dagblad.

Tijdens de voetbalclinics, die onlangs plaatsvonden, zijn vijf kinderen op Aruba en maar liefst elf op Bonaire geselecteerd. Opmerkelijk is dat dit keer ook een meisje is gescout, waarmee de scouts hopen meer meisjes te inspireren om deel te nemen aan toekomstige sessies.

Trainingsprogramma

De respons op Bonaire was aldus de organisatie ‘overweldigend’, met 150 inschrijvingen. Uiteindelijk zijn elf uitzonderlijke jonge atleten geselecteerd. Deze getalenteerde kinderen zullen deelnemen aan een intensief trainingsprogramma aangeboden door de ‘Anything is Possible Soccer Academy Foundation’. Dit programma omvat uitgebreide training op het gebied van mentale conditie, fysieke kracht en uithoudingsvermogen, technische vaardigheden, discipline, en meer.

Droom

De gescoute kinderen die de training en de try-outs met succes afronden, krijgen de kans om naar Nederland te vliegen en mogelijk hun droom om professioneel voetbal te spelen waar te maken, aldus het Antilliaans Dagblad.

(Foto: Antilliaans Dagblad)

Lees verder