Jeugdproduct HVV bij Tweede Divisionist AFC verkozen tot ‘speler van het jaar’

Splinter de Mooy (foto), met voetballen begonnen bij HVV, is speler van het jaar 2023-2024 bij de topamateurs van het Amsterdamse AFC geworden. AFC eindigde afgelopen seizoen als vijfde.

Tekst: Peter Petit

De technische commissie, technische staf en de spelersgroep kwamen tot de unanieme conclusie dat deze titel maar naar één persoon kon gaan: Splinter de Mooy.

Feyenoord

De Mooy is sinds drie jaar vaste waarde bij The Reds met als thuisbasis sportpark Goed Genoeg in de Amsterdamse Zuidas. De voormalige belofte van Feyenoord, tevens oud-jeugdinternational, keerde met een profcontract op zak, in 2021 het betaald voetbal de rug toe en koos voor een toekomst als arts. De geboren Hagenaar steekt niet onder stoelen of banken dat hij altijd een fascinatie voor de medische wereld heeft gehad.

Nigeriaanse talkshow

Toen De Mooy destijds zijn beslissing op Instagram bekend maakt, werd hij plotseling wereldnieuws. ,,Het werd zelfs besproken in een Nigeriaanse talkshow”, zo liet hij destijds weten in een gesprek met Voetbal International.

Blessure

Afgelopen seizoen kwam De Mooy uit in 28 wedstrijden voor de hoofdstedelingen, waarin hij tot 12 goals en 8 assists kwam. Opvallend detail: vanwege een blessure scoorde de intussen in Amsterdam woonachtige De Mooy, zijn eerste doelpunt van het seizoen voor de tweede divisionist pas op 2 december 2023 in het door AFC met 0-2 gewonnen uitduel tegen het Assense ACV.

(Foto: Orange Pictures)

Lees verder