KNVB maakt competitieprogramma Vrouwen Eerste Divisie bekend

Het competitieprogramma voor het najaar van de Vrouwen Eerste Divisie voor het seizoen 2024-2025, waarin ook Jong ADO Den Haag uitkomt, is definitief.

Regerend kampioen Jong PSV opent het seizoen op zaterdag 7 september uit tegen Jong FC Twente. Nieuwkomers in de competitie zijn De Graafschap en NAC Breda.

De Vrouwen Eerste Divisie bestaat komend seizoen uit vijftien clubs. Naast de jong-elftallen van de clubs uit de Azerion Vrouwen Eredivisie zijn dat Sparta, De Graafschap en NAC Breda.

Najaars- en voorjaarscompetitie

De Vrouwen Eerste Divisie wordt gespeeld in een na- en voorjaarscompetitie. De najaarscompetitie loopt van zaterdag 7 september tot en met zaterdag 14 december. De voorjaarscompetitie start op zaterdag 18 januari; het programma daarvoor wordt eind december bekend gemaakt.

Poule A en B

De competities in de Vrouwen Eerste Divisie bestaan uit twee poules. Poule A bestaat uit acht teams, poule B uit zeven teams. In poule B is daarom iedere speelronde een club vrij. Na de najaarscompetitie degraderen de nummers 7 en 8 uit poule A en promoveren de nummers 1 en 2 uit poule B.

Jong ADO Den Haag komt uit in Poule A, samen met Jong AZ, Jong Ajax, Sparta Rotterdam, Jong FC Twente, Jong PSV, Jong Telstar en Jong FC Utrecht.

Klik HIER voor het programma van de najaarscompetitie in de Poules A en B.

Kampioen

De club die zowel de na- als de voorjaarscompetitie wint, mag zich kampioen van de Vrouwen Eerste Divisie noemen. Als de na- en de voorjaarscompetitie door verschillende clubs wordt gewonnen, dan spelen deze clubs een beslissingswedstrijd om het algeheel kampioenschap.

Promotie-/degradatieregeling

De promotie-/degradatieregeling tussen de Azerion Vrouwen Eredivisie en de Vrouwen Eerste Divisie wordt binnenkort bekendgemaakt door de KNVB.

 

 

 

Lees verder