Oranje Futsal maakt zich op voor WK 2024

Oranje Futsal is in volle voorbereiding op het WK 2024. Het WK wordt van 14 september tot 6 oktober gespeeld in Oezbekistan en Nederland heeft zich voor het eerst sinds 2000 geplaatst voor het mondiale eindtoernooi.

Oranje Futsal speelt op 14 september om 17.00uur (Nederlandse tijd) de openingswedstrijd van het WK tegen Oezbekistan. De selectie gaat voorafgaand aan het WK vier oefenwedstrijden spelen.

Op woensdag 28 augustus begint het team van coach Miguel Andres (foto) met een vriendschappelijke wedstrijd in en tegen Marokko. Marokko is momenteel de nummer zes van de wereld. Twee dagen (op vrijdag 30 augustus) later treft het, eveneens in Marokko, de nummer 21 van de wereldranglijst, Venezuela. Begin september gaat de voorbereiding van Oranje Futsal verder op de KNVB Campus in Zeist waarna het op 7 september een oefenwedstrijd speelt tegen de nummer drie van de wereld, Spanje. De wedstrijd wordt gespeeld in Tadzjikistan en een dag later is dat land de tegenstander voor de afsluitende wedstrijden van het oefenvierluik. Tadzjikistan bekleedt de 34e plaats op de wereldranglijst.

Wedstrijdschema

Het wedstrijdschema van oefenwedstrijden in aanloop naar WK 2024 ziet er dus alsvolgt uit:
Woensdag 28 augustus; Marokko – Nederland; aftrap 20.00 uur
Vrijdag 30 augustus; Nederland – Venezuela; aftrap 18.30 uur
Zaterdag 7 september; Nederland – Spanje; aftrap 17.00 uur
Zondag 8 september; Tadzjikistan – Nederland; aftrap 17.00 uur

Selectie

De selectie voor de oefenwedstrijden bestaat uit: Ismail Ouaddouh (Be’79), Said Bouzambou (FC Eindhoven), Tevfik Ceyar (FC Eindhoven), Jordany Martinus (FC Eindhoven), Steije Kee (FC M.A.R.L.E.N.E.), Mika Spigt (FC M.A.R.L.E.N.E.), Ayoub Boukhari (FT Borgerhout), Marcel Ons (Hovocubo/Veerhuys), Saber Ben Khalou (Os Lusitanos), Mohamed Chih (Os Lusitanos), Ishak Belhaj (Tigers Roermond), Lahcen Bouyouzan (Tigers Roermond), Manuel Kuijk (Tigers Roermond), Karim Mossaoui (Tigers Roermond), Abdessamad Attahiri (VNS United), Jordy Cretier (VNS United) en Barry de Wit (ZVG/Cagemax),

Openingsduel

Bondscoach Miguel Andres van Oranje Futsal zei na de loting en volgende over de uitkomst en het aankomende WK: ,,Om het openingsduel van een WK te mogen spelen tegen het gastland is natuurlijk prachtig, maar is ook direct een gigantische uitdaging. Er zal veel Oezbeeks publiek aanwezig zijn, dus we zullen vanaf dag één echt honderd procent klaar moeten zijn. Met Paraguay loten we eveneens een pittige tegenstander. Dit is een team met veel ervaren spelers die bij grote clubs in Europa spelen. Costa Rica kennen we iets minder, en het team heeft de laatste jaren ook veel wisselingen doorgevoerd, maar ook op hen gaan we ons de komende maanden natuurlijk goed voorbereiden.’’

Wedstrijdschema groepsfase WK 2024

Zaterdag 14 september; Oezbekistan – Nederland; aftrap 17.00 uur
Dinsdag 17 september; Costa Rica – Nederland; aftrap 14.30 uur
Vrijdag 20 september; Nederland – Paraguay; aftrap 17.00 uur

WK 2024 in Oezbekistan

Aan het WK 2024 in Oezbekistan, van 14 september tot 6 oktober, doen vierentwintig landen mee die verdeeld worden over zes groepen van vier. De landen die als eerste of tweede eindigen plaatsen zich voor de 1/8 finale. Ook de vier beste nummers drie, gemeten over de zes groepen, plaatsen zich voor de volgende ronde.

(Foto: KNVB Media)

Lees verder