Warming-up 2e Divisie: John Blok (Scheveningen): ,,Blij met  punt, maar er is nog veel te doen”

Scheveningen leverde vorig week, bij de start van de competitie in de Tweede Divisie, knap werk af, door een 0-2 achterstand tegen vv Noordwijk weg te werken en alsnog een verdiend punt in de wacht te slepen. Zaterdag wacht de uitwedstrijd tegen Jong Almere City FC, waarvan de hoofdmacht in de avond thuis speelt tegen PSV. Tegenvaller voor Scheveningen is dat aanvaller Ian van Baalen voorlopig uit de roulatie is.

Tekst: Ton Beije

Logisch dat ook trainer John Blok (foto) met genoegen terugkijkt op de seizoenopening. ,,Inderdaad tevreden over het behaalde punt en de manier waarop we ons hebben teruggeknokt, maar het is duidelijk, dat er nog veel te doen is.”

Geloof

De eerste tegentreffer werd wat simpel weggegeven, twee verdedigers gingen in de fout. Blok: ,,Dat ook, maar het begint natuurlijk al met onnodig balverlies in een kansrijke aanval voor ons.” Wat dacht je, na rust toen het 0-2 werd, verloren partij? ,,Zeker niet. We wilden net gaan wisselen omdat we de tweede helft veel beter grip hadden en we juist aan een gelijkmaker dachten. Gelukkig viel de 1-2 snel na de 0-2, waardoor het geloof alleen maar toenam”, aldus Blok.

Karakter

De ploeg toonde wel karakter door uit zo’n positie terug te komen. Blok: ,,Zeker, maar dat kon ook omdat we beter in positie stonden. Laten we niet vergeten dat we nieuwe spelers hebben, spelers die van langdurige blessures terugkomen en ook gewoon iets minder ervaring op sommige posities. Knap dus dat die gasten het hebben opgepikt en zich naar dat punt hebben gevochten.”

Jong Almere City

Zaterdag uit tegen Jong Almere City FC, bij zo’n Jong-team altijd afwachten wie er beschikbaar zijn. Wat verwacht je voor wedstrijd? Blok: ,,Jong Almere City is sowieso nog lastig in te schatten. Zaterdag speelden ze met flink wat nieuwe jongens ten opzichte van vorig seizoen. Er zijn flink wat spelers die een volgende stap hebben kunnen zetten dus de selectie ziet er echt anders uit, al is de speelwijze niet echt anders.”

Gips

Nog spelers die niet inzetbaar zijn of twijfelgevallen? Blok: ,,Jomairo Kogeldans is terug, maar mist natuurlijk nog het nodige ritme. Ian van Baalen zal voorlopig ontbreken. Hij is voor zes weken in het gips gezet.”

Lees verder