Vierde Divisie: RKAVV begint competitie met nederlaag

De Leidschendammers hadden voldoende kansen, echter de bezoekers uit Waardenburg waren effectiever en gingen met een 0-2 overwinning huiswaarts.

Tekst: Do Horta       |    Foto’s: Aad van der Knaap

RKAVV startte met Nico Ogieva en Tomás da Palma Horta, die hun debuut maakten als basisspeler bij de thuisploeg . Rond de vijfde minuut was de eerste kans voor Nick Gardenier van RKAVV, die behendig om z’n as draaide, echter zijn schot miste kracht. Kort hierop was het WNC dat de score opende in de elfde minuut, nadat een voorzet vanaf links binnen werd getikt door Steven van de Vreede: 0-1. Tot aan de rust had RKAVV meer balbezit en een tweetal kansen door afstandsschoten van Khashayar Saeb en Nico Ogieva.

Kort na rust had Remco Overdevest de kans om de gelijkmaker te scoren, toen hij één-op-één voor de keeper werd gezet, alleen zijn schot ging hoog over. Kort hierna was er een kans voor Nick Gardenier, maar zijn schot werd gepakt door de doelman. RKAVV speelde wat meer naar voren en op de helft van de tegenstander.

Maar net na een uur verdubbelde WNC de voorsprong. Vanaf links werd een schot van Ritchie Zinga gered door goalie Mike ten Kroode, maar de rebound werd door Melvin van Gestel binnen geschoten: 0-2. RKAVV probeerde hierna nog een aansluitingstreffer te forceren, maar de kansen hiervoor waren schaars. Net voor tijd kopte Yani Bouras een voorzet van Khashayar Saeb net over.

Volgende week zondag spelen de Leidschendammers de derby bij HBS om 14.00 uur.