Futsal: FC Westland wint eerste oefenwedstrijd van HBSS

De zaalvoetballers van FC Westland hebben de eerste oefenwedstrijd succesvol afgesloten. In de Margriethal in Schiedam was het met 6-5 te sterk voor HBSS. De ploeg uit Schiedam promoveerde vorig jaar in de topklasse als Deltasport, maar heeft er dit jaar voor gekozen om als HBSS uit te komen in de Eerste Divisie.

Tekst: Barry Botman

Coach James Dhanai van FC Westland kon in de eerste oefenwedstrijd nog niet over een volledige selectie beschikken door enkele blessures en vakantiegangers. Beide teams kregen in de beginfase kansen maar beide keepers hielden hun doel schoon. Uiteindelijk wist Mouhsine El Arnouki voor FC Westland de score te openen, waarna Morad Naimi de score verdubbelde: 0-2.

Kansen

In de tweede twintig minuten van de drie kreeg HBSS meer en meer kansen, maar wist keeper Muhammed Arslan meerdere malen goed te redden. Anouar Attal Haoui (foto) schoot bij de tweede paal de Westlanders verder op rozen met de 0-3, waarna HBSS na een fout in de verdediging van FC Westland iets terug wist te doen: 1-3. De laatste twintig minuten stond bol van de doelpunten, mede ook doordat het voor beide teams conditioneel uitdagend was bij vlagen.

Nieuwkomer

Nadat FC Westland op een 1-4 voorsprong was gekomen via opnieuw Anouar Attal Haoui kwam HBSS volledig terug tot 4-4. Een assist op Morad Naimi en een treffer van de Colombiaanse nieuwkomer Bernal bij FC Westland zorgde voor een 4-6 voorsprong. HBSS wist nog de aansluitingstreffer te maken, maar keeper Barry Botman stond verder geen tegentreffers meer toe en resulteerde de wedstrijd in een 5-6 overwinning voor FC Westland.