Futsal: Mo el Osrouti op schot voor zvv Den Haag

De brigade van coach Huib van Oostrom Soede ontving ASW uit Waddinxveen. Deze promovendus komt zvv Den Haag ook tegen in de eigen competitie. zvv Den Haag was deze keer helemaal compleet, misschien omdat de nieuwe presentatiepakken uitgedeeld zouden worden. Afgesproken was om weer in drie blokken van twintig minuten te gaan spelen.

Tekst: Nick Taal

De Haagse ploeg begon uitstekend en gaf gelijk vol druk vooruit en kwam redelijk snel op voorsprong door een afstandsschot van good-old Mo el Osrouti (foto): 1-0. ASW liet het kaas niet van het brood eten en speelde fel en het spel golfde heen en weer. zvv Den Haag moest, na de 2-0 door Osrouti, de eerste tegentreffer incasseren 2-1. Toch nam zvv Den Haag wederom afstand om met 3-1 de eerste periode af te sluiten.

Tweede periode

In de tweede periode hetzelfde spelbeeld en met een 4-1 voorsprong dacht de Haagse ploeg op rozen te zitten. ASW speelde op het randje en gaf zich niet gewonnen en kroop dichterbij naar een 4-3 stand. Nadat beide teams nog eenmaal scoorden, werd de tweede periode afgesloten met een 6-4 voorsprong voor de thuisploeg.

Derde periode

In de derde periode was het kenmerkend, dat het nog vroeg in het seizoen is en dat nog niet iedereen topfit is en dat er nog automatismen moet worden ingeslepen. ASW had er iets meer last van en ging meer fouten maken, wat dan ook weer niet altijd even goed uitgespeeld werd door zvv Den Haag. Toch liep de Haagse ploeg uit naar een 9-4 verdiende overwinning. Mo el Osrouti was de man on fire met zes doelpunten. De overige doelpuntenmakers waren Djamel Boerstra (2x) en Yassin Irzi (1x).

Volgende week eindelijk strijd om het ‘echie’. zvv Den Haag ontvangt ZVS Bodenflex uit Sint Michielsgestel voor de eerste ronde van KNVB Futsalbeker. De aftrap is om 20.30 uur in de sportcampus Zuiderpark.

Lees verder