Oefenvoetbal: Wippolder verliest nipt van XerxesDZB

Het Delftse Wippolder speelde in Rotterdam tegen Vierde Divisionist XerxesDZB. Snel was duidelijk, dat de thuisploeg al een aantal weken langer in voorbereiding is. Met veel loopacties en een hoog baltempo speelden de Rotterdammers het leer lustig rond.

Dit resulteerde in drie goede kansen het eerste kwartier. Na een aantal minuten kwam Wippolder toch ook een tweetal keren gevaarlijk door, maar Domenico de Vree (lat) en Donny van Oijen (foto) (net naast) hadden het vizier niet op scherp staan.

Rebound

Het was de thuisploeg die na bijna een half uur de score uit een corner en de daaropvolgende rebound opende: 1-0. Doelman Dion de Jong van Wippolder was met twee knappe reddingen goed in vorm en zo konden beide teams met die 1-0 stand de rust ingaan.

Gevaarlijker

De tweede helft een geheel andere spelbeeld, met een Wippolder dat zorgvuldiger was in de passing en gevaarlijker werd voorin. Een doelpunt van Rob Overvliet werd afgekeurd en een zevental goede kansen (Spaan, Tettero, Hellemons, Berto de Vree) werd niet omgezet in doelpunten.

Fysiek

De score van 1-0 werd ook de uitslag en het was achteraf gezien een nuttige oefenpartij. Voor XerxesDZB om ook enkele andere spelers aan het werk te zien en voor Wippolder om na twee weken training een volgende stap te maken, fysiek en conditioneel. De komende dagen haken ook de laatste paar spelers weer aan na een vakantie en kan de puzzel gelegd worden. Een drietal bekerwedstrijden zal duidelijk moeten maken hoe de samenstelling van spelersgroep zal zijn richting de competitie voor dit nieuwe seizoen.

Wippolder zal zaterdag voor de beker thuis aftrappen tegen vv Rhoon, waarna nog twee uitwedstrijden volgen tegen Spartaan’20 en zvv Zwervers.