Beker O23: sv Nootdorp pas na strafschoppen langs sv Leidschenveen

Voor de beker voor O23-teams stond op woensdagavond nog één duel op het programma. sv Nootdorp was gastheer voor sv Leidschenveen, dat haar debuut maakt in de A-categorie van de O23.

Tekst: Roland van der Linden       |      Foto’s: Sander de Hollander

Al na acht minuten moest sv Nootdorp-trainer Gerard Stege wisselen. De geblesseerd aan het duel begonnen Rowan Dogan kon niet verder en werd vervangen door Rob Dauma. Halverwege de eerste helft kwam sv Leidschenveen op een 0-1 voorsprong. Stan Oremus schoot een voorzet van Tyler Monteny binnen. Tien minuten voor de rust kwam de thuisploeg langszij. Een schot van Thomas Lansink werd getoucheerd door doelman Noah Rijnsend. In de rebound kon Semmy van den Ende de bal eenvoudig in het open doel inschieten: 1-1.

Meteen na de rust zag sv Leidschenveen een treffer afgekeurd worden vanwege buitenspel. Een kwartier later nam sv Nootdorp de leiding door opnieuw een treffer van Van den Ende. In de 72e minuut viel de 3-1. De bal ging in de wirwar van spelers via Job Mulder het eigen doel in.

Met nog elf minuten te spelen kreeg Thomas Lansink (sv Nootdorp) zijn tweede gele kaart na praten tegen de arbiter. sv Leidschenveen profiteerde optimaal en scoorde in de laatste vijf minuten twee keer. Youri Beugelsdijk zorgde voor de 3-2 en daarna schoot Tyler Monteny een voorzet van Kerim Capar in: 3-3.

In de beslissende strafschoppenreeks had sv Nootdorp acht strafschoppen nodig om de winst binnen te halen. Met een 6-5 zege plaatste sv Nootdorp zich voor de volgende bekerronde.