KNVB maakt definitieve WK-selectie Oranje Futsal bekend

De definitieve selectie voor het WK 2024 in Oezbekistan is bekend. Bondscoach Miguel Andres (foto) heeft 15 spelers opgeroepen die, voor het eerst sinds 2000, Nederland mogen vertegenwoordigen op het hoogste mondiale podium. Oranje Futsal speelt op 14 september om 17.00u (Nederlandse tijd) de openingswedstrijd van het WK tegen Oezbekistan.

De definitieve WK-selectie ziet er als volgt uit: Ismail Ouaddouh (Be’79), Said Bouzambou (FC Eindhoven), Tevfik Ceyar (FC Eindhoven), Jordany Martinus (FC Eindhoven), Mika Spigt (FC M.A.R.L.E.N.E.), Ayoub Boukhari (FT Borgerhout), Saber Ben Khalou (Os Lusitanos), Mohamed Chih (Os Lusitanos), Ishak Belhaj (Tigers Roermond), Lahcen Bouyouzan (Tigers Roermond), Manuel Kuijk (Tigers Roermond), Karim Mossaoui (Tigers Roermond), Abdessamad Attahiri (VNS United), Jordy Cretier (VNS United) en Barry de Wit (ZVG/Cagemax).

Oefenduels

Oranje Futsal speelt voorafgaand aan het WK vier oefenwedstrijden. Op woensdag 28 augustus begon het team van Miguel Andres met een vriendschappelijke wedstrijd in en tegen Marokko. Marokko is momenteel de nummer 6 van de wereld en was uiteindelijk met 5-0 te sterk voor Nederland. Twee dagen later (op vrijdag 30 augustus) werd er, eveneens in Marokko, geoefend tegen de nummer 21 van de wereldranglijst, Venezuela. Deze wedstrijd eindigde in 5-3 voor Venezuela.

Voorbereiding

Begin september gaat de voorbereiding van Oranje Futsal verder op de KNVB Campus in Zeist, waarna het op 7 september om 17.00 uur een oefenwedstrijd speelt tegen de nummer drie van de wereld, Spanje. De wedstrijd wordt gespeeld in Tadzjikistan en een dag later is dat land de tegenstander voor de afsluitende wedstrijden van het oefenvierluik. De aftrap van de wedstrijd is om 17.00 uur en Tadzjikistan bekleedt de 34e plaats op de wereldranglijst.

Wedstrijdschema groepsfase WK 2024

Zaterdag 14 september; Oezbekistan – Nederland; aftrap 17.00 uur
Dinsdag 17 september; Costa Rica – Nederland; aftrap 14.30 uur
Vrijdag 20 september; Nederland – Paraguay; aftrap 17.00 uur

Uitdaging

Bondscoach Miguel Andres van Oranje Futsal zei na de loting en volgende over de uitkomst en het aankomende WK: ‘’Om het openingsduel van een WK te mogen spelen tegen het gastland is natuurlijk prachtig, maar is ook direct een gigantische uitdaging. Er zal veel Oezbeeks publiek aanwezig zijn, dus we zullen vanaf dag één echt honderd procent klaar moeten zijn. Met Paraguay loten we eveneens een pittige tegenstander. Dit is een team met veel ervaren spelers die bij grote clubs in Europa spelen. Costa Rica kennen we iets minder, en het team heeft de laatste jaren ook veel wisselingen doorgevoerd, maar ook op hen gaan we ons de komende maanden natuurlijk goed voorbereiden.’’

WK 2024 in Oezbekistan

Het WK 2024 in Oezbekistan wordt van 14 september tot 6 oktober gehouden. Aan het toernooi doen vierentwintig landen mee die verdeeld worden over zes groepen van vier. De landen die als eerste of tweede eindigen plaatsen zich voor de 1/8 finale. Ook de vier beste nummers drie, gemeten over de zes groepen, plaatsen zich voor de volgende ronde.

(Foto: KNVB)

 

Lees verder