3e Divisie: Quick heeft niets te vertellen tegen Kozakken Boys

Op een heerlijk zonnig Nieuw Hanenburg was het gezellig druk langs de lijn, mede ook door de vele supporters van Kozakken Boys. Waar Quick elk jaar een stroeve start heeft, is dit bij de bezoekers anders. Wellicht ook omdat Kozakken Boys dolgraag de degradatie van afgelopen seizoen zo snel mogelijk wil goedmaken. De aanwezigen zagen dat de bezoekers duidelijk een maatje te groot waren voor de Haantjes en terecht wonnen.

Tekst: Marcel de Kler       |     Foto’s: Perry Biemans

Van meet af aan was duidelijk dat de ploeg van Edwin Grunholz de overhand had. Met goed voetbal werden de Haantjes naar achteren gedrukt en aan de bal konden de gastheren de bal moeilijk in de ploeg houden. Na al enkele speldenprikken sloegen de bezoekers uit Werkendam binnen een kwartier al toe. Een vrije trap op een mooie plek werd door Raily Ignacio tegen de touwen geschoten achter de kansloze doelman Zunderdorp. Iets hierna stond de Quick-doelman wel op de juiste plek bij een dreigende inzet van diezelfde Ignacio.

Pas halverwege het eerste bedrijf kwamen de jonge Haantjes iets uit hun schulp kruipen en was een goede aanval over de flank te zien. De voorzet was echter net te scherp, waardoor de Kozakken Boys-doelman de bal eenvoudig kon vangen. Toch bleef het redelijk eenrichtingsverkeer en kon kort hierna nog een bal van lijn gehaald worden door de Quick-defensie. Het harde werken van Quick zorgde ervoor dat de achterstand niet groter werd, al bleef er continu dreiging vanuit de bezoekers.

Reflex

De Haantjes hadden de hoop en met een kleine achterstand de rust te kunnen halen, maar dit lukte niet. Eerst had Patrick Zunderdorp nog een knappe reflex in huis om een schot van dichtbij onschadelijk te maken, maar in de extra tijd van het eerste bedrijf ging het alsnog mis. Een lange bal kwam bij Bouyaghlafen terecht, die het speeltuig met een bekeken kopbal over de uitgelopen doelman Zunderdorp in het doel werkte voor de 0-2.

Dreiging

In de rust had trainer Paul van der Zwaan meer werk aan de winkel dan zijn collega, maar het spelbeeld veranderde nog niet. Het bleef toch een beetje de grote jongens van Kozakken Boys, tegen de kleine jongens van Quick bij tijd en wijlen. De bezoekers zorgden nu ook weer voor de meeste dreiging en kreeg enkele kleine kansen. Toch was het na ongeveer tien minuten in de tweede helft weer raak. Een goed uitgespeelde aanval van de bezoekers werd afgerond door Fermina; 0-3.

Nauwelijks hiervan bekomen, kon doelman Zunderdorp opnieuw de bal uit zijn net halen. Ditmaal was een voorzet precies op maat voor Ignacio om binnen te koppen en zijn tweede treffer van de middag te noteren: 0-4. Zo kregen de Haantjes dus weer een flinke domper te verwerken binnen enkele minuten. Hierna namen de bezoekers wat gas terug en kon Quick er enkele malen dreigender uit komen, maar echte kansen bleven nog uit.

Bekervoetbal

In het laatste kwartier schoten de bezoekers nog een bal op de lat en waren de Haantjes nog dicht bij de eretreffer, maar hadden de pech dat de bal van de lijn werd gehaald. Zo verloren de Haantjes andermaal, maar nu was Kozakken Boys simpelweg een maatje te groot. Wel heeft de jonge Haagse ploeg weer genoeg kunnen leren en dat zal in het restant van de loodzware competitie meegenomen kunnen worden. Eerst wacht komende woensdag nog de thuiswedstrijd voor de TOTO KNVB-beker tegen competitiegenoot UNA. De competitie wordt zaterdag hervat op bezoek bij VVSB.