O23 3D/3E: FC Zoetermeer met overmacht langs Graaf Wilem II VAC

In 3D liet sv Nootdorp een zege noteren op Katwijk 2 en was FC Zoetermeer veel te sterk voor Graaf Willem II VAC. DSVP verloor van ARC 2, maar de geldigheid van de uitslag wordt nog bekeken. In poule E was FC ’s-Gravenzande in Schiedam te sterk voor Kethel-Spaland. KMD en Laakkwartier kwamen een gelijkspel overeen.

O23 3e divisie D

sv Nootdorp O23 – Katwijk O23-2

Na kansen aan beide kanten kon sv Nootdorp na een half uur de leiding nemen. Een hoekschop van Thomas Lansink (foto) werd bij de tweede paal binnnengekopt door Daan Dijksman: 1-0. Acht minuten later trokken de bezoekers de stand gelijk: 1-1. Halverwege de tweede helft scoorde sv Nootdorp binnen vijf minuten twee keer. Joep van Wijk schoot eerst een bal binnen en Semmy van der Ende benutte kort daarna ook een strafschop: 3-1. Tien minuten voor het eindsignaal kwam de 3-2 op het scorebord. Katwijk 2 zette nog wel aan, maar kwam niet verder dan een bal op de bovenkant van de lat.

FC Zoetermeer O23 – Graaf Willem II VAC O23

Al na negen seconden vond Dylan Piket het doel kwam de 1-0 op het scorebord. FC Zoetermeer hield het overwicht en uit een corner scoorde Liam Wesenhage de 2-0 in de zesde minuut. De thuisploeg kwam vlak voor rust op 3-0 nadat Ted Lieffering van dicht bij inschoot uit een mooie aanval over rechts via Jonas van den Hemel en Daan van Wageningen. In de tweede helft speelde Graaf Willem II VAC vaker de lange bal, waardoor de wedstrijd rommeliger werd. FC Zoetermeer behield de controle, maar kon pas in de slotfase scoren. Jay Koegler scoorde twee keer: 5-0.

ARC O23-2 – DSVP O23

De thuisploeg ging de rust in met een 1-0 voorsprong. In de tweede helft schoot Sem van Deursen DSVP op gelijke hoogte, maar daarna zakte DSVP door het ijs en liep ARC 2 weg naar een 4-1 overwinning. Na afloop van het duel meldde DSVP-trainer Mike van der Pol dat het duel waarschijnlijk overgespeeld moet worden, omdat ARC teveel dispensatiespelers gebruikte.

O23 3e divisie E

Kethel Spaland O23 – FC ‘s Gravenzande O23

De Westlanders openden de competitie met een nipte zege op Kethel Spaland. Stef Lagrauw scoorde tien minuten voor het eindsignaal de enige treffer van het duel: 0-1.

KMD O23 – Laakkwartier O23

In Wateringen kwamen KMD en Laakkwartier een 1-1 gelijkspel overeen. Jorrit Reinigert scoorde voor rust namens KMD. Tien minuten in de tweede helft bracht Sidney Kaffa de gelijkmaker op het scorebord.