FC Skillz houdt bijeenkomst over mentale gezondheid en gedrag sportouders

FC Skillz hield onlangs haar jaarlijkse ouderbijeenkomst, die werd gehouden in de Haagse Sportcentrale gelegen in Laak. Het bestuur nam de ouders mee in wat komen gaat voor het nieuwe seizoen, zoals diverse algemene- en beleidzaken, de ontwikkeling van de organisatie(structuur) en wat er verwacht wordt van de ouders.

Wat ook centraal stond was de mentale gezondheid van spelers. Hoe verhoudt het gedrag op de velden van de spelers zich in relatie tot de prestaties en/of de ontwikkeling van de spelers? Hoe gaan spelers om met weerstand en/of verlies? Wat is de rol van de trainers hierin en hoe uit zich dat? Zo zal FC Skillz voor het komende seizoen een sports performance and mental health coach en een sportpsycholoog in de arm nemen voor de jeugdopleiding om deze ontwikkelingen van de spelers te monitoren.

Gastspreker

De bijeenkomst werd afgesloten met gastspreker Patrick van Bruggen, die een interactieve workshop gaf over ‘sportouders’ en het belang van positieve coaching, onvoorwaardelijke vertrouwen, groei mindset en plezier. Patrick van Bruggen deelde daarbij zijn eigen ervaringen en inzichten – vanuit zijn rol als gastouder van spelers bij AFC Ajax – om een positieve omgeving te creëren.

Vertrekpunt

Raoul Tirtosentono, jeugdvoorzitter FC Skillz: ,,Ik denk, dat we terug kunnen kijken op een zeer geslaagde bijeenkomst. Het belang van zo’n ouderbijeenkomst is uiteraard om een goed vertrekpunt met elkaar te duiden voor het nieuwe seizoen. Tegelijkertijd bood het ons als club ook de gelegenheid om de ouders mee te nemen in de ontwikkelingen, die we in willen gaan zetten om bijvoorbeeld ook de mentale gezondheid te bevorderen van de spelers in onze opleiding, daar we merken dat dit toch nog een onderbelicht thema is.”

Lees verder