WK O20 vrouwen: Prima start Oranje met zege op Costa Rica

Het Oranje-team vrouwen Onder 20 heeft de eerste punten binnen op het WK in Columbia. De formatie van coach Roos Kwakkenbos klopte in de eerste wedstrijd Cota Rica met 2-0. In het Oranje-team mochten twee speelsters van ADO Den Haag in de basis starten.

Louise van Oosten (foto) speelde de gehele wedstrijd en Iris Remmers werd in de rust vervangen door Eva Oude Elberink. De ploeg gaf weinig weg en creëerde genoeg kansen. En bovendien scoorde de Oranje-ploeg op de juiste momenten.

Treffers

De openingstreffer van Veerle Buurman halverwege de eerste helft haalde de Costaricaanse energie eruit en de 2-0 van invalster Eva Oude Elberink deed het vuur van de hoop een kwartier voor tijd definitief doven bij de tegenstander.

Vertrouwen

,,Op een WK moet je resultaat halen. Dat hebben we gedaan. Het was nog allemaal niet perfect, maar uiteindelijk is dit wel een overtuigende overwinning. Een goede WK-start dus. Veel speelsters spelen hier hun eerste eindtoernooi. Bij vlagen hebben ze mooie momenten laten zien. We gaan met vertrouwen de rest van het toernooi tegemoet”, liet coach Roos Kwakkenbos na afloop weten aan OnsOranje.

Argentinië

Argentinië is vrijdag (aftrap 03.00 uur Nederlandse tijd) de tweede tegenstander in poule F. De Zuid-Amerikaanse vrouwen gingen eerder op de dag met 6-2 onderuit tegen het sterke Noord-Korea. Dat betekent dat Nederland bij winst op Argentinië zich zo goed als zeker plaatst voor de achtste finales.