HDV kan nieuwe accommodatie pas later betrekken dan gepland

HDV verhuist op korte termijn van het Zuiderpark naar de voormalige accommodatie van ADO honkbal aan de Steenwijklaan/Dedemsvaartweg. De definitieve verhuizing zal echter later zijn dan gepland.

Op de nieuwe accommodatie krijgt HDV de beschikking over twee velden en een verbouwde, aangepaste kantine. Het betreft één kunstgrasveld en één grasveld. De planning was dat het kunstgrasveld medio augustus zou worden opgeleverd. Die termijn is niet gehaald en afgelopen maandag werd de nieuwe kunstmat op diverse punten afgekeurd. Dit vraagt dus extra werk en betekent een latere oplevering. Het vrijgeven van de kantine staat nog steeds gepland voor 14/15 september. Het tweede (gras)veld is ook nog niet beschikbaar, dit wordt hopelijk op maandag 7 oktober vrijgegeven door de gemeente Den Haag.

Eén en ander betekent, dat HDV veel wedstrijden buitenshuis moet spelen. Vaak op het veld van de tegenstander (als dat beschikbaar is) of op ‘vreemde bodem’. Diverse wedstrijden zijn al geschrapt, onder meer omdat de jeugdleden ook niet hebben kunnen trainen. Het bestuur van HDV hoopt op begrip en medewerking van de verenigingen.

Lees verder