Oefenvoetbal: FC Zoetermeer langs Wieldrecht, VELO verslaat DWO

In Wateringen bond VELO DWO nipt aan de zegekar. FC Zoetermeer bleef aan de goede kant van de score tegen vv Wieldrecht. De O23 van de Zoetermeerders moest een nederlaag incasseren tegen de leeftijdgenoten van RKAVV.

VELO – DWO

Vijf minuten voor de rust kon VELO de leiding nemen in het duel tegen een goed spelend DWO. Joey Kouters (foto) rondde een goede actie af met een doelpunt: 1-0. Na de doelwisseling was het al na twee minuten weer raak voor de thuisploeg. Abbas Saleem verzorgde de 2-0. DWO ging op zoek naar de eretreffer en raakte paal en lat. In de slotminuut viel toch nog de 2-1 dankzij  Annass el Hattachi.

FC Zoetermeer – vv Wieldrecht

In Zeist speelde FC Zoetermeer tegen Wieldrecht een wedstrijd als onderdeel van een onderzoek van het Amsterdam Universitair Medisch Centrum in samenwerking met de KNVB over de effecten van het koppen tijdens voetbal om de hersenen te onderzoeken.

In de eerste 35 minuten oefende Wieldrecht veel druk uit op de equipe van trainer Martijn de Zoete. Wieldrecht kreeg aan aantal kleine kansen, maar het was Brandon Zigo Tichem die van een meter of twintig de bal achter de Dordtse keeper schoot: 1-0. Na de thee was FC Zoetermeer de betere ploeg. Na een goede combinatie en een voorzet van Djamil El Messaoudi schoot een verdediger van Wieldrecht de bal achter de eigen keeper: 2-0.

RKAVV O23 – FC Zoetermeer O23

In de eerste helft kregen beide teams kansen maar bleven doelpunten uit. FC Zoetermeer O23 had in het begin van de tweede helft de overhand, maar wist de kansen niet te benutten. RKAVV speelde een slechte wedstrijd. Trainer Majid Darazzi had een aantal spelers rust gegeven. Pas in het laatste kwartier kwam toch nog een zege voor de Leidschendammers tot stand. Alparslan Ozer en Bink Schrier bezorgden RKAVV een 0-2 overwinning.