Oefenvoetbal: FC Skillz speelt verdienstelijk duel tegen Excelsior O21

FC Skillz begon sterk aan de oefenwedstrijd tegen Excelsior Rotterdam O21. Zo legde FC Skillz haar spreekwoordelijke wil al heel snel op en liet de technisch begaafde spelers van Excelsior vooral niet voetballen.

Tekst: Terry Konings

Het goede spel van FC Skillz betaalde zich al snel uit in doelpunten. Zo scoorde Jelaino Fernandes de 1-0 en kort voor rust was het Joël Mayala (foto), die voor de 2-0 zorgde waarmee de rust aanbrak.

Wissels

Na de doelwisseling en gaandeweg de tweede helft werd er volop door gewisseld met als resultaat, dat het Haagse spel er niet direct beter op werd. Zo kwam Excelsior in de wedstrijd door luttele minuten na rust de 2-1 te scoren en hierna ook nog eens de 2-2. FC Skillz herpakte zich door op haar beurt de 3-2 te scoren. Salliou Jalloh bracht de bal bekeken voor en Joël Mayala had de bal voor het intikken. Mooi was op te merken, dat de 16-jarige Jayan de Haas inmiddels zijn officieuze debuut onder de lat mocht maken voor de thuisploeg.

Kwaliteiten

De talenten van Excelsior lieten het hier niet bij en toonden bij vlagen te beschikken over zeer goed veldspel en ook individuele kwaliteiten. Excelsior kwam middels een gegeven penalty op gelijke hoogte en kwam vijf minuten voor tijd zelfs nog op voorsprong: 3-4. De  neutrale toeschouwer werd dus getrakteerd op een aantrekkelijk – zo ook doelpuntrijk – oefenduel en dat op een dinsdagavond op Sportpark Zonneveld.