Oefenvoetbal: ADO Den Haag klopt Almere City door twee fraaie treffers nieuweling

Maandag werd Elias Mohammad – net als verdediger Diogo Tomas – op ‘deadline day’ nog binnengehaald. Woensdag nam aanvaller Elias Mohammad twee schitterende treffers voor zijn rekening en bezorgde zijn nieuwe club ADO Den Haag een 2-1 winst in de oefenpartij tegen Eredivisionist Almere City FC.

Tekst: Ton Beije      |       Foto’s: Aad van der Knaap

Het oefenduel werd in het Bingoal Stadion gespeeld vanwege de interlandbreak, waardoor er komend weekend geen competitievoetbal is voor beide clubs. Bij ADO Den Haag hadden Daryl van Mieghem, Steven van der Sloot, Tim Coremans en Matteo Waem rust gekregen. Vier spelers moesten voor hun land aantreden in interlands, Silvinho Esaja, Sekou Sylla, Rafael Struick en doelman Kilian Nikiema. Dat betekende dat trainer Kalezic de nieuwkomers kon opstellen en andere spelers extra minuten kon laten maken.

Het publiek, dat gratis naar binnen mocht en plaats kon nemen op de Haaglanden Tribune, zag ADO Den Haag fris beginnen. Maar ook Almere City FC – dat een mindere start kent in de Eredivisie – wilde er een echte wedstrijd van maken. De eerste kansen waren voor de bezoekers. Junior Kadile raakte met zijn inzet de lat en in de rebound wist Guillaume ook niet te scoren. Kadile was even later weer dicht bij de openingstreffer, maar kwam net te kort om te kunnen afronden.

Na dik een half uur spelen bereikte Dano Lourens de tot dan toe onzichtbare nieuwkomer Elias Mohammad op links, die knap naar binnen kwam en met een prachtig schot vanaf de zestienmeterlijn doelman Jonas Wendlinger volkomen kansloos liet: 1-0. Almere City FC hoopte nog voor de pauze nog langszij te komen, maar doelman Hugo Wentges (tussen de palen in plaats van Tim Coremans) pakte de inzet van Adi Nadlic.

Trainer Kalezic stuurde na de pauze dezelfde formatie het veld in. In de vijfde minuut zagen de gastheren kans om de marge te verdubbelen. Na fraai voorbereidend werk van Alex Schalk kon Elias Mohammad de zestien inlopen, kapte zijn tegenspeler uit en liet de bal diagonaal in de verste hoek verdwijnen achter doelman Wendlinger: 2-0. De bezoekers leken al snel terug te komen in de wedstrijd, maar een treffer werd door arbiter Thomas Hardeman op advies van zijn assistent langs de lijn wegens buitenspel geannuleerd.

Nadat eerst Junior Kadile een mogelijkheid onbenut had gelaten (zijnet), kwam Almere City FC na iets meer dan een uur toch terug in de wedstrijd. Na voorbereidend werk van invaller Ruben Providence kon een andere net gewisselde speler, Kornelius Hansen eenvoudig de bal langs doelman Wentges jagen: 2-1. ADO Den Haag bleek niet onder de indruk van die tegentreffer. Het nam via Alex Schalk en Jari Vlak nog het vijandelijke doel onder vuur, maar beide malen toonde Wendlinger zich een betrouwbare sluitpost. In het laatste kwartier werd er ook aan Haagse zijde nog volop gewisseld. Zo mocht ook O21-speler Jaynilson Geoffery zijn opwachting maken in de 66e minuut voor doelpuntenmaker Elias Mohammad. In de stand kwam geen wijziging meer. Haaglanden Voetbal sprak na afloop met trainer Darije Kalezic over dat oefenduel, de nieuwkomers en de inmiddels afgelopen transferperiode. Dat gesprek is donderdag te zien om 18.00 uur in ons TV-programma Studio ADO op Regio TV Infothuis en om 18.30 uur op deze website.

Opstellingen  

ADO Den Haag:

Wentges; Does (19. Brandt), Tomas (76. Houwaart), Granli (66. Boakye, Hokke; Vlak, Kilo (84. Van Houwelingen), Schalk © (77. Heesen); Lourens, Bonis (71. Maasland), Mohammad (66. Geoffery)

Almere City FC (basis):

Wendlinger; Dankerlui, Visius, Kadile, Zagaritis, Lawrence, Nalic, Guillaume, Receveur, Delaurier-Chaubet, Beaumont.

 

 

 

 

 

Lees verder