TOTO KNVB-beker: Quick vol vechtlust langs UNA

Op een heerlijke zomeravond mocht Quick het in de eerste kwalificatieronde van de TOTO KNVB-beker opnemen tegen competitiegenoot UNA. Vanwege de vele files begon de wedstrijd iets later, maar dat maakte voor de aanwezigen niet uit. Op een redelijk goed bezet Nieuw Hanenburg werden de aanwezigen getrakteerd op een leuke wedstrijd, waarbij Quick de terechte winnaar werd.

Tekst & foto’s: Marcel de Kler

De Haantjes krijgen donderdag in de loting te horen tegen wie de play-off wedstrijd gespeeld moet worden op 24/25 september voor een plek in het hoofdtoernooi.

Nog nauwelijks hadden de bezoekers een plekje gevonden, of het was al raak. Binnen een minuut spelen bezorgde Dennis van Noort de Haantjes een droomstart. Een voorzet van de zijkant kwam tegen de deklat aan en Dennis van Noort was het meest scherp om de bal over de lijn te werken voor de 1-0. De bezoekers uit Veldhoven waren hierdoor even van slag, maar kwamen na tien minuten spelen beter in de wedstrijd. Met enkele goede aanvallen werd Quick achteruit gedrukt, maar echte kansen leverde het de geelhemden niet op. Aan de andere kant bleef Quick ook goed combineren en vooral goed druk zetten op UNA, waardoor het een erg leuke wedstrijd was om te kijken.

Voor beide teams kwamen er enkele kansen, waarbij de grootste kans van UNA door doelman Zunderdorp vakkundig onschadelijk gemaakt werd. Aan de andere kant was het voor Quick lange tijd zoeken naar de opening en werd deze niet echt gevonden. Pas in de laatste deel voor de rust kwam Quick weer beter in haar spel en kon de UNA dreiging worden beteugeld. De aanwezigen waren op slag van rust al aan het nadenken met welk drankje ze verkoeling konden zoeken, toen Mitchell Abdoel genadeloos toesloeg. De sterke spits werd aangespeeld, draaide knap weg van zijn verdediger en schoof de bal van dichtbij langs de kansloze UNA doelman voor de 2-0.

Scherp

Zo smaakte de thee voor de Haantjes ongetwijfeld een stukje lekkerder met een doelpunt op een prima moment. Na de rust moest de Haagse ploeg natuurlijk wel scherp blijven en wist het dat UNA moest komen. Dit gebeurde ook, maar ook nu was er wel wat dreiging en eenmaal moest doelman Zunderdorp weer handelend optreden. Het eerste kwartier na de rust werd door het sterke verdedigen wel redelijk makkelijk overleefd en met name de energie die de spelers in de wedstrijd staken, was bewonderenswaardig. Na ruim een uur spelen werd de score uitgebreid door Quick, waarbij Steyn Wijsman liet zien dat een mislukte voorzet ook een schitterend doelpunt kan opleveren. De te scherpe bal daalde net op tijd en plofte bij de verre paal tegen te touwen voor de 3-0.

Lang kon Quick niet genieten van de marge van drie, want enkele minuten later sloeg UNA toe. Bij een hoekschop kon de bal niet weggewerkt worden en kon Abdiazis Daahir de bal van dichtbij tegen de touwen jagen voor de 3-1. UNA wilde hierna wel meer, maar de Quick-defensie stond als een huis en ook op het middenveld en voorin werd UNA kort op de huid gezeten en kon daardoor maar mondjesmaat voor gevaar zorgen. Sterker nog, de grootste kansen waren voor de Haantjes. Eerst had Steyn Wijsman een erg fraaie lob in huis, maar die inzet had een beter lot verdiend dan op de paal te eindigen. Ook Roy Kruis kreeg nog een grote kans, maar die wachtte net te lang met een schot en kon daarna UNA-doelman Stoskovic niet verrassen.

Energie

Quick kwam erg sterk voor de dag na de rust en de energie betaalde zich terug in kansen. Mitchell Abdoel kreeg van dichtbij nog een grote kans, maar vond de uitstekende UNA-doelman Stoskovic op zijn weg. Hierna was UNA met enkele vrije trappen van de zijkant nog wel dreigend, maar werden het uiteindelijk simpele prooien voor doelman Patrick Zunderdorp. Zo werd bij het ingaan van het Haags Kwartiertje eigenlijk wel duidelijk dat UNA niet bij machte was om te gaan winnen. Aan de andere kant bekroonde Roy Kruis nog wel een goede wedstrijd door te scoren. Na een afgeslagen hoekschop werd het overzicht goed bewaard en Kruis kon hierdoor bij de tweede paal de bal simpel langs de UNA-doelman binnenschuiven voor de 4-1 met nog enkele minuten op de klok.

In de slotminuten schoot UNA nog eenmaal op de paal, maar doelpunten vielen er niet meer. Quick won hierdoor meer dan verdiend van UNA en reserveerde hierdoor een plekje in de koker voor de loting van de play-off voor het KNVB-bekerhoofdtoernooi. Donderdag zal bekend worden wie de tegenstander wordt van de wedstrijd die op 24 of 25 september gespeeld gaat worden. Komende zaterdag hervat Quick de competitie met een uitbeurt om 18.00 uur bij VVSB. De week erna komt UNA wederom naar Nieuw Hanenburg, maar ditmaal dus voor de competitie.