Jaimy Ravensbergen scoort voor FC Twente in voorronde Champions League

In de eerste voorronde van de Champioen League hebben zowel de vrouwen van Ajax als FC Twente een overwinning binnengehaald. Dat betekent ook success voor diverse oud-speelsters van ADO Den Haag.

FC Twente, met in de gelederen de voormalige ADO-spits Jaimy Ravensbergen (foto), bereikte simple de finale van de eerste voorronde van de Champions League door Cardiff City met 7-0 terug te wijzen op Sportpark Schreurserve in Enschede.

Ravensbergen nam ook één van de treffers voor haar rekening. Zij scoorde in blessuretijd uit een strafschop de 7-0. Ravensbergen had vorig seizoen bij haar overgang van ADO Den Haag naar FC Twente de pech een zeer zware knieblessure op te lopen. Nu is zij weer volledig hersteld.

Op zaterdag 7 september om 18.00 uur is Valur de tegenstander van FC Twente in de finale, die recht geeft op plaatsing voor de tweede ronde van de UEFA Women’s Champions League.

Ajax-vrouwen

De Ajax-vrouwen hadden meer moeite om verder te komen. Zij wonnen in het Deense Brøndby moeizaam van het Oekraïense FC Kolos Kovalivka. De beslissing viel namelijk pas in de verlenging. Het duel eindigde in een 1-1 gelijkspel, maar in de verlenging haalde de Amsterdamse ploeg alsnog hard uit: 4-1. Bij Ajax was ex-ADO Den Haag-speelster Nadine Noordam weer een belangrijke schakel. Op de bank zat de uit deze regio afkomstige Deau den Turk.

Nadine Noordam

Ajax neemt het zaterdag in de ’finale’ van het minitoernooi op tegen Fiorentina. De Italiaanse vrouwen waren met 1-0 te sterk voor Brøndby IF. De winnaar plaatst zich voor de tweede voorronde van de Champions League.

(Foto’s: Orange Pictures)

Lees verder