Warming-up 4e Divisie: Kevin van der Geest (RKAVV): ,,Leuk, drie derby’s in zes dagen”

RKAVV was vorig weekend dicht bij haar eerste punt of wellicht zelfs twee punten. Toch stapte de ploeg van trainer Kevin van der Geest (foto) als verliezer van het veld: 2-1. Zaterdag, weer een derby, op de Kastelenring ontvangt RKAVV het Naaldwijkse Westlandia.

Tekst: Ton Beije

Voor de thuisploeg een weerzien met Maurizio Ceccucci, die jaren op de Kastelenring actief was als hoofdtrainer. Eerst terug naar afgelopen zondag. Hoe kijkt Kevin van der Geest terug op dat uitduel bij HBS? Hij: ,,Ondanks de uitslag wel positief. We waren weer een stapje beter dan de week ervoor.”

Slimmer

Jullie laten het in feite zelf liggen, kansen missen en strafschop hoog over. Van der Geest: ,,Ja, dat hoort erbij. Ik maak mij meer zorgen als we geen kansen creëren. We moeten wel slimmer gaan verdedigen.”

Zaterdag weer een thuiswedstrijd, een streekderby, weet je genoeg over Westlandia, de ploeg van oud-RKAVV-trainer Ceccucci? Van der Geest: ,,Wij kennen Westlandia voldoende, aangezien de selectie niet op veel plaatsen is gewijzigd. Derby ‘s zijn het leukst om te spelen en coachen.”

Niet klagen

Het is wel een zware week zo aan het begin van het seizoen, drie wedstrijden in zes dagen. Kevin van der Geest zit er niet zo mee. ,,Zwaar maar wel heel leuk. Drie derby’s in zes dagen, daar mogen wij absoluut niet over klagen.”

Bekerwinst

Deze week lekkere bekerwinst op FC ’s-Gravenzande na de nederlaag bij HBS. Dat moet de ploeg goed doen!  Van der Geest: ,,Het gaat vooral om de manier waarop en dat deden we erg goed. We waren de betere aan de bal en creëerden meer kansen.”

Wat verwacht je zaterdag voor wedstrijd tegen Westlandia? Van der Geest: ,,Ik verwacht een sterk Westlandia, dat het verlies tegen Achilles Veen wil goed maken. Wij moeten dezelfde energie leveren als we de laatste twee wedstrijden hebben gedaan en dan maken we kans op winst.”

Aruba

RKAVV heeft bijna alles binnenboord, op één speler na. ,,Rovien Ostiana is vanwege interlands met Aruba afwezig. Verder is Iedereen nagenoeg fit, dus zijn we klaar voor zaterdag”, weet Kevin van der Geest.

Lees verder